Kinderspel


kinderspelIs dit de perfecte misdaad?

De misdaadschrijvers Cameron en Lisa Murdoch vertellen tijdens een tournee dat zij als auteurs vast een perfecte misdaad zouden kunnen plegen, ze schrijven er immers over. Als hun zevenjarige zoon Zach verdwijnt, worden zij dan ook als eerste verdacht. Zijn zij werkelijk de dader of speelt er zich iets anders af?

Kinderspel opent met een proloog die al direct de nodige spanning en vragen oproept. Daarna start het verhaal en maken we kennis met het gezin Murdoch, Cameron, Lisa en Zach. Zach kan wat anders reageren dan andere kinderen en dat maakt het lastig om op een goede en constructieve manier met hem om te gaan. En dat laatste maakt de ouders nog meer verdacht dan hun opmerking tijdens de tournee. Het is dan ook een groot raadsel hoe Zach verdwenen is. Is hij weggelopen of ontvoerd?

Er is sprake van twee wisselende perspectieven. Het ene, en ook het meest voorkomende, is geschreven vanuit de vader. Het andere vanuit Rebecca Kent. Zij is belast met het onderzoek naar deze zaak. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je van verschillende kanten voorgelicht wordt over het verloop van deze verdwijning, wat je alleen maar een duidelijker inzicht in de gebeurtenissen geeft. Ook ga je de motieven van de verschillende personages duidelijker onderscheiden.

De schrijfstijl van Paul Cleave is prettig, vlot en het boek zit vol vaart. Door de korte hoofdstukken lees je snel en omdat heel veel hoofdstukken met een cliffhanger eindigen, ben je benieuwd naar hoe het verhaal verdergaat. Als je eenmaal denkt te weten hoe de ware toedracht van het verhaal is, word je weer verrast door een onverwachte wending, tot je steeds verder naar het einde toe in een rollercoaster van gebeurtenissen belandt en je absoluut verrast wordt door de laatste plottwist. Die onverwachte en ingenieuze ontknoping is echt een waardige afsluiter van deze originele thriller.

Kinderspel is een spannende thriller met een onderwerp dat altijd intrigeert: de verdwijning van een kind. Verder is er veel spanning, interessante personages, maar ook humor en natuurlijk de nodige emoties. Kinderspel is een rasechte pageturner die je van het begin tot het eind in zijn greep houdt.

Vector

★★★★
kinderspelTitel: Kinderspel | Auteur: Paul Cleave | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 400 pagina’s | ISBN13: 9789021030937 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 25-06-2022 | Prijs: € 21,99, e-book € 12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.