Voordat ze verdween


Voordat ze verdweenZij begint als anderen zijn gestopt.

Frankie is geen rechercheur, ze is geen detective en ze is geen journalist. Frankie is een gewone vrouw die vermissingen onderzoekt waar anderen zich allang niet meer mee bezighouden. Als niemand meer naar ze zoekt, probeert zij ze te vinden.

Haar nieuwste vermissingszaak brengt Frankie naar een gevaarlijke wijk in Boston. Terwijl ze in een bar in deze achterbuurt een inkomen bij elkaar sprokkelt, probeert ze te achterhalen wat er met de jonge Haïtiaanse Angelique Badeau is gebeurd.

“Mijn naam is Frankie Elkin en ik houd me bezig met het opsporen van vermiste personen. Als de politie het heeft opgegeven, als niemand het zich nog herinnert, als de media er nooit belangstelling voor hebben getoond, ga ik zoeken.”-Lisa Gardner

Frankie’s aanwezigheid en vragen roepen weerstand op binnen de gemeenschap en bij de politie. Ze kent de gevaren, maar ze zal niet stoppen voordat Angelique gevonden is.

Voordat ze verdween van Lisa Gardner is een spannende thriller waarin Frankie Elkin de cold case van een vermiste tiener oppakt.

Lisa Gardner brengt in haar boeken altijd behoorlijk interessante personages tot leven. Net als veel van haar voorgangers draagt ook het nieuwste personage een last uit het verleden met zich mee. Wat al snel duidelijk is, is dat Frankie dagelijks vecht tegen haar alcoholverslaving. Maar wat er verder in haar omgaat, blijft nog lang een raadsel.

Naast de zoektocht naar de vermiste tiener is het dus ook heel boeiend om te ontdekken wat Frankie drijft. Langzaamaan leer je zowel haar, als haar belevingswereld wat beter kennen. Lisa Gardner maakt de (ontheemde) gevoelens van Frankie tastbaar. En hoever het misschien ook van jouw eigen wereld af ligt, ze zorgt dat je je kunt voorstellen waarom Frankie is geworden wie ze is en waarom ze doet wat ze doet.

De auteur bouwt haar verhaal, en daarmee ook het onderzoek dat Frankie uitvoert, goed op. Stukje bij beetje ontdek je samen met de personages wat er precies aan de hand is. De sporen die worden gevolgd, komen logisch over en ook als er een verkeerde afslag wordt genomen, snap je waarom die richting is gekozen. Het verhaal bevat een speurtocht die je maar wat graag wilt oppakken, zodat je samen met Frankie de weg naar de vermiste Angelique Badeau kunt proberen te vinden.

Voordat ze verdween is de eerste kennismaking met een nieuw personage, dat meer dan de moeite waard is om te leren kennen. Een personage waarvan ik hoop dat ze haar rusteloosheid nog even behoudt, zodat we de gelegenheid krijgen om vaker met haar op pad te gaan. Deze spannende vermissingszaak met Frankie in de hoofdrol, krijgt 4 sterren van mij.
Cargo

★★★★
Voordat ze verdweenTitel: Voordat ze verdween | Leesfragment | Serie: Frankie Elkin – deel 1 | Auteur: Lisa Gardner | Uitgeverij: Cargo | Categorie: thrillers, misdaadromans  | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789403163215 | Verkrijgbaar sinds: 22 februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 30-06-2022 | Prijs: paperback €21,99, luisterboek €15,99 (ook te beluisteren via Storytel) en e-book €12,99 | Bestellen

Storytel logo2

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.