In het hart van de aarde


In het hart van de aardeEen voorspelling en een teken van de Moeder.

De wereld van Avis stort in als de aarde boven haar ondergrondse stad in tweeën scheurt en niet alleen Agiirden, maar ook de buursteden onder het puin belanden. De oude voorspelling, waar Avis nooit in geloofde, lijkt nu toch uit te komen.

“Ik heb men vaak horen zeggen dat sommige momenten eindeloos lijken te duren; dit is zo’n moment. Niet zozeer door de pijn, als wel door het feit dat we hier alleen op de grond liggen, hulpeloos overgeleverd aan de genade van de Moeder ….” – Stefanie Hulst

Lang geleden is namelijk voorspeld dat de tijd om terug te keren naar de bovenwereld zou aanbreken op het moment dat de aarde boven hen zou openscheuren. De Raad initieert een verkenningsmissie. Maar wanneer de verkenners niet terugkeren, vreest Avis het ergste.

Haar broer was een van de deelnemers aan de potentieel gevaarlijke missie en Avis kan zich een wereld zonder hem niet voorstellen. Nu is het haar tijd om sterk te zijn. Want als ze haar broer wil gaan zoeken, zal Avis al haar angsten opzij moeten zetten.

In het hart van de aarde is een spannende en maatschappelijk zeer relevante novelle van Stefanie Hulst.

De auteur windt geen doekjes om de boodschap van haar verhaal. Al vrij snel laat zich raden wat ze in deze novelle wil uitdragen. Dat betekent niet dat het verhaal voorspelbaar is, het betekent alleen dat je als lezer heel goed begrijpt wat de raakvlakken met onze eigen wereld zijn. In het hart van de aarde draagt een roep om verandering en herstel in zich.

Los van de serieuze boodschap bevat deze novelle ook gewoon een fijn en spannend verhaal, met een paar behoorlijk onverwachte wendingen die je weer een andere kijk op de gebeurtenissen bezorgen. Het verhaal van Stefanie Hulst heeft dus hier en daar wel wat verrassingen in petto en deze zijn, niet in de laatste plaats, terug te vinden in haar hoofdpersonen.

De eerste indruk die je van Avis krijgt, is niet echt die van de een of andere superheld. Stefanie Hulst heeft gekozen voor een personage dat een groot talent voor techniek heeft, maar dat, als het erop aankomt, ook geplaagd wordt door angsten en onzekerheden. Avis moet heel wat overwinnen om haar plan uit te durven voeren en het is leuk om getuige te zijn van dat proces.

In het hart van de aarde van Stefanie Hulst is een spannende young adult fantasy novelle waarin verhaal en boodschap elkaar mooi in evenwicht houden en gezamenlijk zorgen voor een boeiende leeservaring. Dit leuke e-book, waarvan de royalty’s rechtstreeks naar het WWF gaan, krijgt 4 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
In het hart van de aardeTitel: In het hart van de aarde | Auteur: Stefanie Hulst | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als: e-book | 81 pagina’s | ISBN13: 9789464510713 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 4 juli 2022 | Prijs e-book €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.