R-Evolutie 2 – Schaduw zonder licht


Schaduw zonder lichtWie is te vertrouwen?

De laatste confrontatie met de groepering van Tyler is Jude en de Organisatie niet in de koude kleren gaan zitten. En sindsdien blijven de medewerkers vragen om de cyborg, waarvan Jude heeft beloofd dat hij deze voor de Organisatie zou creëren.

Jude doet dit liever niet, maar hij moet zijn mensen tevreden houden. Wie weet kan deze cyborg hem helpen in de zoektocht naar de Vijf. Maar het kan evengoed hun ondergang worden. Eén ding weet Jude echter wel zeker, Tyler zou daar nooit over twijfelen.

“Het is een val. Gruwelijke scenario’s vormden zich in Judes gedachten. Hij gespte zijn riem met zwaard om zijn heupen en beende zijn kamer uit. Laat Ace alsjeblieft veilig zijn. Het was zijn besluit geweest om de cyborg in leven te laten.” – H.M.C. Knight

Nu hij zijn vrouw weer terug heeft, staat Tyler sowieso niets meer in de weg om zijn leger cyborgs uit te breiden. Het zou niet eens in hem opkomen om zijn gelederen niet op die manier te versterken.

Schaduw zonder licht is het spannende tweede deel van de young adult fantasy R-evolutie serie van H.M.C. Knight.

In Schaduw zonder licht doet de auteur er, ten opzichte van het eerste deel van de R-evolutie serie, overduidelijk nog een schepje bovenop. Alhoewel je het waarschijnlijk meer een schep dan een schepje zou moeten noemen. De gebeurtenissen denderen je in sneltreinvaart tegemoet en nemen je direct mee terug naar de wereld van Jude en Tyler.

Waar ik in IJzer in vuur nog niet echt kon beslissen of ik team Jude of team Tyler was, begon ik in dit vervolg toch een voorkeur voor een van de twee te ontwikkelen. Om vervolgens weer een aantal verrassende onthullingen voorgeschoteld te krijgen, die nieuwe twijfel probeerden te zaaien. En alhoewel ik bij mijn (voorlopige) keuze blijf, is het bijzonder leuk dat de auteur dit met haar personages allemaal teweegbrengt.

H.M.C. Knight belicht de inhoud van Schaduw zonder licht niet alleen vanuit het perspectief van Jude en Tyler, maar ook vanuit een aantal andere personages. Dit geeft een paar interessante nieuwe inzichten, terwijl je bij diverse karakters ook de twijfel herkent die je soms zelf ervaart. En ook al wordt alles steeds een beetje duidelijker, er blijft nog altijd voldoende mysterie over om een continu aanwezige spanning in het verhaal te blijven voelen.

Schaduw zonder licht brengt je een stapje dichter bij de ontknoping van de R-Evolutie serie, maar H.M.C. Knight legt nog niet alle kaarten open op tafel. Aan het einde blijf je achter met talloze vragen en degene die er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit steekt, is de vraag wanneer we het vervolg kunnen lezen. Deze, naar mijn mening, zeer geslaagde opvolger van IJzer in vuur geef ik 4.5 sterren.

Zilverbron

★★★★
Schaduw zonder lichtTitel: Schaduw zonder licht | Serie: R-Evolutie – deel 2 | Auteur: H.M.C. Knight | Uitgeverij: Zilverbron | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 346 pagina’s | ISBN13: 9789463084321 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 05-07-2022 | Prijs: €22,95 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.