De bergbouwers


De bergbouwers van Metis BidenkEen oorlog met het dierenrijk of een stuurloze Natie?

Kay heeft net als zijn soortgenoten geleerd hoe hij de grond kan bewerken en sinds kort weet hij dat dat niet alleen ondergronds mogelijk is. Die ontdekking zou hem blij moeten maken, maar met nieuwe mogelijkheden komen ook nieuwe moeilijkheden.

Moeilijkheden zoals het feit dat zijn vriendin heeft ontdekt dat ze een weerwolf is. Alhoewel Kay van Dora houdt, moet hij daar toch wel een beetje aan wennen. Hij weet dat Dora van haar nieuwe vaardigheden geniet, maar daardoor is ze soms lange tijd weg en dat vindt hij lastig.

“Zelfs vloeken met twee woorden is uit den boze. Maar nu stuift hij schreeuwend zijn kamer in en maait de ventilator en de hamsters van zijn bureau. Het is al te laat.” – Olivier Sted

Ondertussen probeert Dora in haar wolvengedaante te ontdekken wat er gaande is in het dierenrijk. Waarom wordt hun stad plotseling omgeven door allerlei dieren? En wat betekent dat voor de vrede die nu al meer dan honderd jaar standhoudt?

De bergbouwers van Metis Bidenk geschreven door Olivier Sted is een boeiende vertelling over een natie die aan verandering wordt blootgesteld.

Olivier Sted heeft een origineel concept bedacht voor de wereld die huist in en rondom Metis Bidenk. De manier waarop deze wereld is opgebouwd, de diversiteit aan personages en de taken en vaardigheden die bij de diverse groepen horen, zijn interessant en goed uitgewerkt. Je krijgt een helder beeld van hoe de Natie en de personages eruit moeten zien.

Daarnaast geeft de auteur ook een gedegen uitleg en onderbouwing van wat er allemaal speelt en wat de uitwerking is van bepaalde handelingen en acties. Hierdoor worden de theorie en techniek begrijpelijk gemaakt, wat op zich heel prettig is, maar soms werd daardoor het verhaal voor mij wel een beetje droog. Anderzijds is het knap dat de auteur bepaalde materie zelfs begrijpelijk heeft weten te maken voor iemand zoals ik, die daar eigenlijk helemaal niet in thuis is.

Het boek leest prettig en is, onder andere daardoor, goed te volgen. Olivier Sted vertelt het verhaal vanuit verschillende personages, wat in dit geval ook automatisch betekent dat je het volgt vanuit verschillende groeperingen. Dat geeft je een breed perspectief op het geheel, maar (nog) wel wat minder inzicht in de individuen en hun achtergrond. Als ik heel eerlijk ben, heb ik eigenlijk nog geen idee waar het verhaal heen zal gaan en dat is zowel frustrerend als opwindend. Enerzijds heb je namelijk nog best wat vragen, maar anderzijds staat alles nog open voor verrassingen.

Het eerste deel van De bergbouwers van Metis Bidenk laat mij door al het bovenstaande in ieder geval uitkijken naar de rest van de serie. Het maakt dat ik benieuwd ben naar de ontwikkelingen die zowel voor de inhoud als voor de voortgang van het verhaal nog op stapel staan. De bergbouwers van Metis Bidenk krijgt 3.5 sterren van mij.

Zilverbron

★★★
De bergbouwers van Metis BidenkTitel: De bergbouwers van Metis Bidenk | Serie: De bergbouwers van Metis Bidenk trilogie – deel 1 | Auteur: Olivier Sted | Uitgeverij: Zilverbron |  Categorie: fantasy |  Verkrijgbaar als paperback en e-book | 247 pagina’s | ISBN13: 9789463080828 | Verkrijgbaar sinds: maart 2017 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 07-07-2022 | Prijs: €18,95 en e-book €7,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.