Hay en zijn dierenvrienden


HayRecensie Hay en zijn dierenvrienden door Sandra Hutchison:
Omarm de natuur

Hay is een actieve jongen, hij leeft midden in de natuur. Hij groeit op tussen de dieren en leert veel van hen.
Het korte verhaal in het prentenboek Hay en zijn dierenvrienden is geschreven door Fatih Incekara. Fatih haalde de inspiratie voor dit boek uit de filosofische roman Hayy Ibn Yaqzan van filosoof Ibn Tufayl.

Hay leeft op een eiland waar geen enkel ander mens woont. Toch herkent hij veel van zichzelf in anderen. Hij leert van de dieren en kopieert hun gedrag. Het verhaal laat zien dat we meer gemeen hebben met de natuur dan je in eerste instantie misschien zou denken. Wij zijn net zo goed onderdeel van deze wonderlijke wereld.

Wat Hay en zijn dierenvrienden letterlijk en figuurlijk kleur geeft, zijn de prachtige illustraties van Dilek Altıntaş Birben. Illustraties waar je vrolijk van wordt en waar je naar kunt blijven kijken.

Dit verhaal laat zien dat we meer gemeen hebben met dieren dan je in eerste instantie misschien zou verwachten. Het leert jonge kinderen dat ze tot veel in staat zijn en je geeft ze daardoor weer een boost zelfvertrouwen mee. Een inspirerend boek dat je anders naar de natuur laat kijken en motiveert om er wat vaker met de kinderen op uit te trekken.

Het prentenboek Hay en zijn dierenvrienden sluit goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2022 Gi-Ga Groen.

Levendig logo

★★★★
HayTitel: Hay en zijn dierenvrienden | Auteur: Fatih Incekara | Illustrator: Dilek Altıntaş Birben | Levendig Uitgever | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 24 pagina’s | ISBN13: 9789083222219 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 10-07-2022 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.