De misleiding


De misleidingAchter de façade van de film en de filmploeg

De bekende actrice Romy Schatz heeft haar sporen inmiddels wel verdiend in de filmindustrie. Op dit moment werkt ze op Corsica aan de nieuwste film van haar favoriete regisseur. Daarentegen moet Evi’s carrière nog beginnen en de kans om in deze film te mogen schitteren voelt als een geschenk.

De gehele filmploeg verblijft in het bungalowpark van de schatrijke eigenaar Jean-Pierre Paoli. De miljardair stelt niet alleen zijn park en villa ter beschikking, hij is ook betrokken bij de totstandkoming van de film. En in het park staat zijn General Manager Antoine dag en nacht klaar voor de ploeg.

“Zonder te reageren loop ik voor hem uit en volg de bordjes die over het stoffige pad van de citadel naar beneden leiden. Stel je voor: een hersenschudding, bloed, ziekenhuis…. mijn carrière stopt nog voordat hij echt begonnen is.” – Liv Anders

Wanneer de regisseur na een zeldzame vrije dag niet terugkeert naar het park, is Antoine bang dat zijn verdwijning iets te maken heeft met de louche zaakjes van zijn baas. Wat komt er allemaal boven tafel als de zoektocht naar de regisseur wordt ingezet?

In de thriller De misleiding van Liv Anders start het verhaal wanneer de opnames stoppen.

Het uitgangspunt van het boek trekt de aandacht en maakt nieuwsgierig, waardoor de fundering ervan dik in orde is. Liv Anders heeft een aantrekkelijke verhaallijn weten te creëren, die in gedachten onmiddellijk allerlei radertjes in werking zet. Tot ver in het verhaal weet de auteur de lezer in het ongewisse te laten over de zaken die spelen en de mogelijke rol die de personages daarin vervullen.

De misleiding laat je meekijken in de gedachtewereld en belevenissen van een drietal personages. Behalve de wisseling van karakters is er hier en daar ook een wisseling in tijd. Enerzijds is het leuk om zo een brede blik op het verhaal te krijgen, maar anderzijds werd het door de vele wisselingen, en de relatief korte hoofdstukken, voor mij persoonlijk soms een beetje onoverzichtelijk. Het maakte dat ik niet op alle momenten even goed in het verhaal kon komen. Aan de pluszijde zorgde het wel voor een langduriger spanningsveld.

De misleiding is een thriller over de duistere praktijken rondom een filmset op het zonnige Corsica. Terwijl je met de personages meekijkt, word je langzaam in stelling gebracht voor een eindsprint naar een onverwacht slot. Deze filmtrip naar Corsica krijgt 3.5 sterren van mij.
Books en Butterflies

★★★
De misleidingTitel: De misleiding | Auteur: Liv Anders | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als e-book only | Ook te beluisteren via Storytel | 223 pagina’s | ISBN13: 9789464661026 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 11-07-2022 | Prijs e-book €5,99 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.