De doorbraak


De doorbraakDe weg terug naar jezelf

Voordat Michiel van der Pols zich bezighield met het ontwikkelen van zijn methode en het schrijven van De doorbraak, had hij de opleiding bij de Marine gedaan. Hij werd uitgezonden naar Aruba en Irak en onderging de zwaarste trainingen. Daarna werd hij stadsmarinier in Rotterdam om de veiligheid in probleemwijken te verbeteren. Hij was getrouwd, wel kinderloos, en dacht het voor elkaar te hebben in zijn leven.

Dan ontmoet hij Linda, een vrouw met wie hij meteen een sterke connectie voelt. Door deze gebeurtenis gaat hij op een eerlijke en confronterende manier op zoek naar de waarheid in zichzelf. Met behulp van paragnosten, regressietherapeuten en anderen ontdekt hij een kant van zichzelf die hij nooit eerder kende en zeker niet durfde te laten zien. Deze hele zoektocht zorgde voor een totale ommekeer in zijn leven. Hij gebruikte zijn zwaar bevochten tools om een methode te ontwikkelen om anderen te helpen. Zijn levensverhaal én zijn methodiek beschrijft hij in De doorbraak.

Het eerste gedeelte van het boek vertelt het levensverhaal van de auteur. Op een eerlijke en open manier beschrijft hij hoe hij ertoe kwam om bij de Marine te gaan, hoe zijn leven verder verliep en wat voor de totale ommekeer in zijn leven zorgde. Daarna legt hij uit wat zijn methode inhoudt, op welke uitgangspunten die gebaseerd is en daarna heeft hij een vragenlijst samengesteld die iedereen op weg kan helpen om bij zichzelf een doorbraak te bewerkstelligen.

De doorbraak is een prettig leesbaar en toegankelijk boek. Het is een boeiend verslag van iemand die confrontaties om bij zijn eigen kern te komen niet uit de weg gaat. Daarnaast kan zijn lijst met twaalf vragen echt een ondersteuning zijn voor iedereen die op zoek gaat naar zijn eigen waarheid om nieuwe inzichten in zichzelf te ontdekken en bewustwording te creëren. Omdat het boek echt voelt als een authentiek en oprecht verslag van een strijd die iemand ervaart als hij vastloopt in zijn leven, nodigt het uit tot zelfreflectie, precies datgene wat de auteur wil bereiken bij anderen. Het boek staat ook vol met treffende quotes en foto’s om zijn verhaal kracht bij te zetten.

De doorbraak is bedoeld voor diegenen die vastlopen in hun leven, maar ook hulpverleners kunnen er hun voordeel mee doen. Maar voor iedereen is er wel wat van waarde in te vinden door naar binnen te keren en de bron in jezelf aan te spreken. Op de website  is nog veel meer informatie te vinden over de schrijver en zijn methode. Een echte aanrader!

Obelisk nieuw

 

★★★★
De doorbraakTitel: De doorbraak | Auteur: Michiel van der Pols | Uitgeverij: Obelisk | Categorie: Persoonlijke ontwikkeling | Verkrijgbaar als paperback | 150 pagina’s | ISBN13: 9789493071551 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 13-07-2022 | Prijs bij Bol.com: €27,48 | Bestellen

Tip: Koop het boek voor €22,99 rechtsreeks via de uitgever.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.