De club der buitenbeentjes


De clubMaddie heeft last van angstaanvallen en heeft daardoor geen gemakkelijk leven. Op elk moment kan er een omslag zijn in haar gedrag en kan ze over van alles op een obsessieve manier nadenken. Niet heel gezond voor een meisje van haar leeftijd. Als Maddie op een dag weer een angstaanval krijgt, besluit haar moeder dat het zo genoeg is geweest en stuurt haar op zomerkamp.

Het zomerkamp is speciaal voor tieners met vergelijkbare mentale problemen en zou je normaal moeten maken. In eerste instantie heeft Maddie daar natuurlijk geen behoefte aan, maar dan ontmoet ze Lily, waar ze weleens vrienden mee kan worden en mysterieuze Alex. Het lijkt eindelijk een zomer te worden waarin alles goed gaat, totdat ze achter het verleden komen van het kamp.

De club der buitenbeentjes begint gelijk met een heftige scène, waarbij we gelijk kennis maken met de angstaanvallen van Maddie. Op de eerste bladzijde is wel een trigger warning geplaatst, maar gebaseerd op de achterkant van het boek zou je dit in eerste instantie niet verwachten. Dit kan voor vele lezers best wel gevoelig liggen. Het is echter wel goed dat zulke onderwerpen ook aan bod komen in dit boek. Dit maakt het geheel herkenbaar en realistisch, want niemand is perfect en zo heeft iedereen wel zijn gebreken. Echter, ik had deze scène niet in het begin verwacht, maar meer later in het verhaal, zodat de kwetsbare lezers zich nog een beetje voor kunnen bereiden.

Als je eenmaal verder leest, is dit een fijn verhaal, dat ook nog eens vlot leest. Het is zeker geen slecht boek en ik waardeer het dat de personages allen zo hun gebreken hebben. Ondanks het eerste hoofdstuk is dit zeker een boek dat meer mensen gelezen moeten hebben.

Hamleybooks logo

★★★
De clubTitel: De club der buitenbeentjes | Auteur: Stefanie Sybens | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 300 pagina’s | ISBN13:9789464510843 Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 15-07-2022 | Prijs: hardcover €20,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.