Geen zomer zonder regen


Geen zomer zonder regenVluchten of thuiskomen?

Claire weet dat ze niet altijd de juiste beslissingen heeft genomen. Ze weet ook dat haar impulsiviteit haar menigmaal in de problemen heeft gebracht.

“Het gevoel van onmacht bekruipt me, vormt zich als een donkere wolk boven mijn hoofd. In een hoog tempo flitsen alle woorden die ik zojuist zei nog eens door mijn hoofd terwijl de adrenaline mijn lichaam doet trillen.” -Alex Peeters

Als Claire na een verbroken relatie afstand wil creëren, vlucht ze naar haar favoriete plek in het buitenland, waar ze haar goede vriend Silvano tegen het lijf loopt.

Silvano moedigt Claire aan om te onderzoeken wat ze werkelijk wil en wie, en waar, ze graag wil zijn. Zal ze ontdekken wat haar gelukkig maakt? Of valt Claire terug in het gedrag dat ze achter zich wil laten?

Geen zomer zonder regen is een hartverwarmend mooi kort verhaal van Alex Peeters.

Alex Peeters gaat voortvarend van start. Als lezer beland je direct in de enigszins chaotische gedachtegang van Claire. Dit maakte het begin van het verhaal voor mij persoonlijk soms wat rommelig en ik moest dan ook even wennen aan de manier waarop Claire’s denken werd gepresenteerd. Maar al vrij snel voelde dit als een eigenschap die gewoon paste bij de fase waarin dit personage zich bevond en maakte het mij nieuwsgierig naar hoe Claire zich zou gaan ontwikkelen.

De auteur heeft, onder andere door het bovenstaande, behoorlijk wat informatie weten te verwerken in het korte verhaal van Claire. Daardoor kon ik in gedachten een beeld van dit personage gaan vormen. Alhoewel de overige personages grotendeels op de achtergrond acteren, weet Alex Peeters te voorkomen dat de belangrijkste daarvan je onberoerd laten. Met het oog op het verloop van het verhaal is dat ook zeker van belang.

Geen zomer zonder regen is een kort verhaal dat mij niet koud liet. Alex Peeters is erin geslaagd om een lach en een traan te verwerken in het verhaal van Claire en bewijst daarmee eens te meer dat een boek niet per se dik hoeft te zijn om erdoor te worden meegenomen. Ook in weinig bladzijden kan een emotionele reis worden gemaakt. Deze eerste kennismaking met Alex Peeters krijgt 4 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★★
Geen zomer zonder regenTitel: Geen zomer zonder regen | Auteur: Alex Peeters | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book  | 37 pagina’s | ISBN13: 9789464661002 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-07-2022 | Prijs e-book: €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.