De avonturen van Vladimir von Rotenbeck – De Pestmachine


De pestmachineDe pestmachine is het tweede deel in de serie De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck. In het vorige deel maakten wij als lezer al kennis met Vladimir. Hij is een nepvampier, want in tegenstelling tot de andere vampieren kan zijn lichaam niet tegen bloed en moet hij genoegen nemen met tomaten, een allergie die in dit deel nog steeds niet is opgelost.

Het is een volle maan zoals hij altijd schijnt in Knekelstein, totdat de maan opeens een storing blijkt te hebben. Al snel wordt duidelijk dat dit geen grap is wanneer er vreemde gedaantes naar het dorp komen die alles wat frivool is, willen slopen. Dit zijn de pestmeesters die geen enkel sprankeltje vrolijkheid willen laten zijn voor wat het is.

Zijn beste vriendin Naswikka besluit al snel om het dorp te verlaten, waardoor hij er grotendeels alleen voor staat. Als ook zijn familie te pakken wordt genomen door de pestmeesters, zal hij het echt in zijn eentje moeten doen. Kan hij Knekelstein en zijn familie redden en laten zien dat hij dan toch een echte vampier is?

De pestmachine gaat op de zelfde wijze verder als haar voorganger. Dit betekent een fijne schrijfstijl die ervoor zorgt dat je dit verhaal gemakkelijk in een paar uur tijd uitleest en een flink pak humor meekrijgt. Het boek bevat weer kleine hoofdstukken met bijbehorende afbeeldingen, die het geheel voor de lezers interessanter maken.

Dit tweede boek kan zich op sommige momenten wat griezeliger aandoen dat het eerste boek, maar het wordt nooit te eng voor de jongere lezers. De pestmachine is zeker geschikt voor de lezers die af en toe eens wat spannends willen lezen.
Wat ook nog eens leuk is, is dat de pestmeesters oorspronkelijk uit de middeleeuwen komen. Dus tijdens het lezen van dit boek leer je ook nog wat.

De pestmachine is een waardig vervolg op De nepvampier, waar de jeugd volop van kan genieten. 4,5 sterren.
Hamleybooks logo

★★★★
De pestmachineTitel: De pestmachine | Auteur: Sophia Drenth | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: jeugdboeken, zelf lezen | Leeftijd: vanaf 9 jaar | Verkrijgbaar als: hardcover | 240 pagina’s | ISBN13: 9789464510317 | Verkrijgbaar sinds: jun 2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 21-07-2022 | Prijs: €17,99  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.