Slangenkoning


SlangenkoningDe nachtmerrie is nog niet ten einde

Floor heeft een vreselijk avontuur beleefd in het Midden-Oosten en ze is blij dat ze weer terug in Nederland is. Ondanks dat alles achter de rug lijkt te zijn, krijgt ze de angst niet uit haar lijf gebannen. Haar kwelgeest Hamadi blijft haar gedachten beheersen.

Toch kijkt ze ernaar uit om een toekomst met Rayan op te bouwen. Maar alles verandert als hij na een enorm misverstand boos vertrekt en Floor kort daarna de man uit haar nachtmerries levend en wel in haar stad meent te zien.

“De tranen stromen over haar wangen en er druipt snot uit haar neus. Hij loopt naar de keuken, pakt een glas water, een stukje keukenrol en geeft het aan haar. ‘Ik ben geen bruut’ zegt hij zacht. ‘Ik zal ervoor zorgen dat je nagenoeg niets voelt.’ “ – Marja Boomstra

Wanneer haar buurvrouw wordt vermoord, ziet Floor geen andere mogelijkheid dan te vluchten en Rayan achterna te reizen. Maar eenmaal in Caïro weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen en realiseert ze zich dat haar nachtmerrie nog lang niet ten einde is.

Slangenkoning van Marja Boomstra is het tweede deel van de Slangenkuil serie en het spannende vervolg op Slangengif.

In deze meeslepende psychologische thriller stap je opnieuw in het leven van Floor. Marja Boomstra start het verhaal op het moment dat Floor en Rayan proberen een leven samen op te bouwen en Floor de heftige gebeurtenissen achter zich probeert te laten. Ze beschrijft met gevoel de moeite die het Floor kost om dat deel van het verleden los te laten en maakt het verdriet, de angst en het schuldgevoel tastbaar.

Marja Boomstra laat de spanning van de angst die in Floor leeft, haast naadloos overlopen in de spanning die ontstaat wanneer Floor de man die haar ergste dromen bevolkt, denkt te herkennen. Vanaf dat moment gaat het verhaal in een hogere versnelling en krijgt het thrilleraspect de overhand, maar worden de overige verhaallijnen niet uit het oog verloren.

Het verhaal van Slangenkoning wordt goed opgebouwd en het personage van Floor wordt voldoende uitgewerkt om met gevoel over haar te kunnen lezen. Marja Boomstra laat je echter niet alleen met Floor en Rayan meekijken, ook Floor’s kwelgeest Hamadi krijgt ruimschoots het woord. Deze totaal van elkaar verschillende zienswijzen verhogen de unheimische sfeer en maken dat je steeds dieper in het verhaal wilt duiken.

Slangenkoning is een boeiend en geslaagd vervolg op Slangengif en is spannend vanaf de eerste tot de laatste bladzijde. Dit enerverende tweede deel van de Slangenkuil serie krijgt 4 sterren van mij.

LOFT

★★★★
SlangenkoningTitel: Slangenkoning | Serie: Slangenkuil – deel 2 | Auteur: Marja Boomstra | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | Ook te beluisteren via Storytel | 280 pagina’s | ISBN13: 9789047207917 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 22-07-2022 | Prijs paperback: €20,00 en e-book €5,99 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.