Iedereen is mooi


Iedereen is mooiEen kans met voorwaarden

Wanneer haar beste vriendin en collega Emma een baan aangeboden krijgt bij de New Yorkse vestiging van het Amerikaanse modetijdschrift waar ze beiden voor werken, zakt de moed Kimberly in de schoenen. Wat moet ze zonder haar beste vriendin.

“Mijn vingers gleden over de toetsen, maar ik had moeite me te concentreren. Het besef dat mijn beste vriendin naar de andere kant van de wereld zou verhuizen, kwam hard aan.” -Claudia Vanzegbroeck

Ondanks dat Kimberley eigenlijk helemaal niet om mode geeft, houdt ze wel van haar redactiewerk voor het modeblad. Na Emma’s vertrek zal het alleen niet meer hetzelfde zijn. Dan krijgt Kimberley zelf ook een aanbod, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Kimberley moet niet alleen haar gebruikelijke goede schrijfniveau handhaven, haar uiterlijk moet ook een stuk modebewuster. Zelf denkt ze dat dat haar grootste uitdaging zal zijn, maar ze zal ontdekken dat die gedachte niet klopt.

Iedereen is mooi van Claudia Vanzegbroeck is het eerste deel van de sprankelende feelgoodserie Iedereen is mooi.

Claudia Vanzegbroeck heeft niet alleen met Kimberley, maar ook met Emma gezorgd voor fijne personages. Het zijn twee jonge vrouwen waar je met plezier over wilt lezen. Dit boek draait echter wel om Kimberley en je volgt het verhaal ook vanuit haar perspectief. Maar omdat hun vriendschap een belangrijke plek inneemt in het leven en de carrière van Kimberley, is het zeker prettig als je over beide personages even graag leest.

Het uitgangspunt van het verhaal spreekt tot de verbeelding en nodigt uit tot lezen. Niet alleen de werkomgeving waarbinnen het boek zich afspeelt, maar ook de verhuizing naar New York en de ontmoetingen met de styliste zijn boeiend en leuk om te volgen. Claudia Vanzegbroeck heeft gekozen voor een styliste die sommige lezers misschien zullen herkennen van haar tv-programma’s op TLC. De manier waarop de styliste in het verhaal is verwerkt, sluit niet alleen goed aan bij de uitstraling van die tv-shows, maar past al even goed bij het verhaal van Kimberley en voegt daar ook echt iets aan toe,

Van deze auteur heb ik eerder al een aantal kortere verhalen gelezen en ik was erg benieuwd hoe het zou zijn om een dikker boek van haar hand te lezen. Het feit dat hier wat meer ruimte is voor de uitwerking van de personages, de emoties en de verhaallijnen zorgen dat de auteur en haar vertelstijl nog beter uit de verf komen. Het gaf me echt het gevoel dat ik nu veel dichter bij haar personages kon komen en dat heb ik als een groot pluspunt ervaren.

Iedereen is mooi is een heerlijke start van een feelgood serie waarin eigenwaarde, acceptatie, vriendschap en ambitie een grote rol spelen. Een verhaal dat vertelt dat iedereen mooi is, dat zelfvertrouwen ontstaat door zelfacceptatie en dat je je niet hoeft te verstoppen achter dingen die niet bij je passen. Iedereen is mooi krijgt 4 sterren van mij en ik kijk erg uit naar de rest van Kimberley’s verhaal.

Books en Butterflies

★★★★
Iedereen is mooiTitel: Iedereen is mooi | Serie: Iedereen is mooi – deel 1 | Auteur: Claudia Vanzegbroeck | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: e-book | 209 pagina’s | ISBN13: 9789464661156 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-07-2022 | Prijs e-book: €4,99 |Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.