Dit is MIJN boom!


Dit is mijn boomRecensie Dit is mijn boom! door Sandra Hutchison:
Inzicht in hebzucht

In dit vermakelijke prentenboek maak je kennis met een eekhoorn met een sterke verbeeldingskracht. De eekhoorn vraagt zichzelf af, wat er zou gebeuren wanneer iemand zijn favoriete boom ontdekt. Dat vindt de eekhoorn helemaal geen fijne gedachte, delen is namelijk geen eigenschap van deze eekhoorn. Misschien moet dit hebberige eekhoorntje zijn boom beschermen? Maar hoe?

‘Ik hou van bomen. Ik hou van deze boom, het is MIJN boom!’, zegt de kleine rode eekhoorn. ‘Ik hou ervan om MIJN dennenappels te eten in de schaduw van MIJN boom. Maar stel je voor dat iemand op een dag beslist dat dit niet MIJN boom maar ZIJN boom is?’– Olivier Tallec

Dit is mijn boom! is een boek met een helaas voor velen onder ons herkenbare gewoonte, namelijk het tot in den treure beschermen van datgeen wat we ons toe-eigenen. Zoals onze tuinen, zet er een hoog hek om heen en klaar! Niemand komt er ongevraagd binnen. Ook de eekhoorn in dit verhaal speelt met deze gedachte, maar missen we daardoor niet meer dan dat het ons oplevert?

Dit verhaal is bedacht en vormgegeven door auteur en illustrator Olivier Tallec. Tussen de regels door voel je de humor. Het verhaal en de illustraties laten je dan ook automatisch glimlachen. Dit boek bleek als snel een succes en werd dan ook direct herdrukt. Daarnaast is er al een tweede boek van dit (toch) aandoenlijke eekhoorntje verkrijgbaar. Het boek draagt de titel Een beetje veel, waar de rode eekhoorn leert dat je goed voor bomen moet zorgen.

Dit is mijn boom! is een bewustmakend prentenboek waar jong en oud tijdens het voorlezen veel plezier aan zullen beleven. Het boek sluit goed aan bij het thema van De Kinderboekenweek 2022 Gi-Ga Groen.

De eenhoorn

★★★★★
Dit is mijn boomTitel: Dit is MIJN boom!|  Auteur en illustrator: Olivier Tallec | Uitgeverij De Eenhoorn | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 36 pagina’s | ISBN13: 9789462916333 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 02-08-2022 | Prijs: €17,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.