Mag ik een tijger zijn?


Mag ik een tijger zijnRecensie Mag ik een tijger zijn? door Sandra Hutchison:
Van angsthaas naar stoere tijger

Voordat hij naar buiten gaat, kijkt een jongen wat benauwd naar buiten: is het veilig? Dan vraagt hij zijn vader of hij een tijger mag zijn. Hoewel zijn vader zich niet bewust lijkt te zijn van het waarom, heef de jongen weldegelijk een goede reden. Hij is bang voor een paar grote kinderen uit de buurt. Maar als tijger kan hij alles aan.

De korte teksten zijn geschreven door Stefan Boonen. Hij heeft al aardig wat prentenboeken voorzien van zijn teksten, waaronder Mammoet en Dat met Leo. Zijn boeken bevatten vaak sociale thema’s.

Mag ik een tijger zijn? is een fijn voorleesboek met weinig tekst. Het verhaal spreekt tot de verbeelding en geeft kinderen onbewust de boodschap mee dat ze meer aankunnen dan ze misschien denken. Een boek over pesten, weerbaarheid en vriendschap.

De illustraties in het boek zijn het werk van Federico Appel. Ik kwam zijn fraaie werk al eerder tegen in het boek Sport is niks voor jou. Hoewel de illustraties in beide boeken, qua stijl, erg op elkaar lijken, heeft Federico zichzelf meerdere stijlen aangemeten. De illustraties hebben vaak wel iets bevreemdends, wat de fantasie prikkelt.

Mag ik een tijger zijn? doet wat klassiek aan. Zowel de sfeer van de tekeningen als van de ietwat ouderwets aanvoelende teksten geeft je als voorlezer een nostalgisch gevoel. Hierdoor is het des te meer een boek dat generaties lang mee kan gaan. Aanrader voor kinderen die wel wat steun kunnen gebruiken om sterker in hun eigen kracht te leren staan.

De eenhoorn

★★★★★
Mag ik een tijger zijnTitel: Mag ik een tijger zijn? | Auteur: Stefan Boonen | Illustrator: Federico AppelUitgeverij De Eenhoorn | Categorie: prentenboeken | Thema: pesten, voor jezelf opkomen | Uitvoering: hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789462916296 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 03-08-2022 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.