Hen Engelien


Hen EngelienEen hen kin nait vlaigen

Engelien is een filosofisch ingestelde hen, ze vraagt zich af waarom ze vleugels heeft als ze toch niet kan vliegen. Maar Engelien geeft niet snel op en wanneer er een luchtballon voorbij vaart, grijpt ze haar kans. Ze pakt het touw en vliegt mee de wolken tegemoet.

Dit is het tweede boek over Hen Engelien. Wat het eerste boek zo bijzonder maakte, is dat het verhaal op twee manieren geschreven is, eenmaal in de standaard Nederlandse taal en eenmaal met Gronings dialect. Uniek ook vond ik de manier waarop de illustraties afgebeeld werden, een combinatie van illustraties en foto’s die gebruikt werden als achtergrond. Beide genoemde punten komen terug in dit tweede deel. Jammer genoeg zijn niet alle illustraties in het boek voorzien van een fotoachtergrond. Dat neemt niet weg dat dit tweede deel weer een erg vermakelijk voorleesboek is, waar jonge kinderen en hun voorlezers veel plezier aan zullen beleven.

De illustraties in Hen Engelien zijn overigens het werk van Hilde Koop. Zij maakte ook de illustraties voor het eerder verschenen deel. Haar werk oogt vrij realistisch, maar met een vette knipoog. Mooi gedaan. Haar werk zou niet misstaan in een kinderkamer of klaslokaal of kinderziekenhuis.

Aanrader voor in de klas en thuis, aangenaam luchtig verhaal om voor het slapengaan (of zo maar even tussendoor) voor te lezen.

palmslag-header

★★★★
Hen EngelienTitel: Hen Engelien | Subtitel: Een hen kin nait vlaigen | Leesfragment | Auteur: Rients Faber | Illustrator: Hilde Koop | Uitgeverij: Palmslag | Categorie: jeugdboeken | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789493245013 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie:30-08-2022 | Prijs: €15,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.