Ontwaakt


OntwaaktHerkenbare situaties

Het leven van Josephine verandert van de ene dag op de andere. Ze ontdekt dat haar man Tom vreemdgaat en haar broer Julian staat ook nog eens voor haar deur, terwijl hij een heel verwarde indruk maakt. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Josephine wordt overspoeld door emoties die haar danig uit haar evenwicht brengen. Ze probeert overeind te blijven voor haar twee dochters, maar haar impulsiviteit brengt haar in de meest bizarre situaties. Ze gaat confrontaties aan, die met humor en kwetsbaarheid gepaard gaan.

Ontwaakt leest vlot, je bent benieuwd hoe Josephine zich staande houdt tijdens deze rollercoaster, hoe haar relatie zich ontwikkelt en wat haar broer allemaal overkomt in zijn verwarring. Met de steun van haar goede vriendin Britt weet ze zich staande te houden, maar wat ze meemaakt, is verdrietig, hilarisch, spannend, komisch maar ook heel herkenbaar. Dat zorgt ervoor dat je door wilt lezen en ontdekken hoe ze omgaat met alles wat haar onderuithaalt.

Het herkenbare van Ontwaakt zit erin dat het gebeurtenissen zijn die iedereen kunnen overkomen. Josephine is een vrouw die zich gelukkig getrouwd waant, twee dochters heeft en woont in een vrijstaand huis met een grote tuin. Dat haar geluk wreed verstoord wordt, had ze totaal niet aan zien komen. Na veel strijd waarin ze heen en weer geslingerd wordt tussen verdriet, onbezonnen acties en acceptatie, komt ze weer in rustiger vaarwater terecht. Maar de manier waarop ze haar leven leeft, is interessant genoeg om geboeid te blijven lezen.

De schrijfstijl is prettig en toegankelijk. Door de snelle afwisseling in de gebeurtenissen, mede veroorzaakt door de naïviteit en impulsiviteit van Josephine, is het een boek met spanning, kwetsbaarheid en humor. Je leeft mee met haar ontwikkeling, maar toch blijft het gevoel bestaan dat er diepgang mist. De diepere gevoelens blijven onbesproken, een vlucht uit de werkelijkheid is vaak de oplossing. Toch is Ontwaakt een boek dat veel herkenbare situaties oplevert en uitnodigt om achter elkaar uit te lezen. Een fijn boek om een paar uurtjes als gezelschap te hebben.
Elikser logo

★★★
OntwaaktTitel: Ontwaakt | Leesfragment | Auteur: Charlotte Veldhuizen | Uitgeverij: Elikser | Categorie: romans | Verkrijgbaar als paperback | 276 pagina’s | ISBN13: 9789463654494 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 02-09-2022 | Prijs: €22,50 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.