Beer zoekt een beste vriend


Beer zoekt een beste vriendEen nieuwe vriendschap is soms dichterbij dan je kunt vermoeden.

Zwarte Beer is best eenzaam. Daarom gaat hij in het bos op zoek naar een goede vriend.

Bij toeval loopt hij Bruine Beer tegen het lijf. Zwarte Beer legt uit wat hij aan het doen is en wat denk je? Bruine Beer is eveneens op zoek naar een vriend. Dat kan geen toeval zijn en daarom besluiten ze samen verder te zoeken. Wie weet vinden ze samen sneller een vriend.

Het prentenboek Beer zoekt een beste vriend is een dolkomisch en hartverwarmend voorleesboek over vriendschap. De kort maar krachtige teksten en de illustraties in dit boek zijn het werk van kunstenaar Petr Horáček. Hij groeide op in Praag, Tsjechië. Petr studeerde bij de High School of Art in Praag, deed ervaring op bij een ontwerpbureau en ging later naar de Academie voor Beeldende Kunst. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw en dochters in Engeland.

Beer zoekt een beste vriend

Voordat Beer zoekt een beste vriend op de markt verscheen, schreef en illustreerde Petr Horáček al menig ander prentenboek, waaronder het eveneens grappige boek Gulzige Geit en Voor altijd samen. Zijn illustraties ogen kinderlijk speels en ietwat rommelig. De dieren in dit boek zijn wel vrij herkenbaar neergezet en ogen als ware knuffelberen.

Een liefdevol prentenboek dat dankzij de humor in het verhaal extra leuk is om uit voor te lezen.

Lemniscaat

★★★★
Beer zoekt een beste vriendTitel: Beer zoekt een beste vriend | Leesfragment | Auteur en illustrator: Petr Horáček | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: prentenboeken | Thema’s : dieren, vriendschap | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789047713890 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 07-09-2022 | Prijs: €14,99 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.