Slagzij


SlagzijVan kwaad tot erger

Inspecteur Sofia Kovic heeft geprobeerd contact met hem te zoeken, maar hij gaf net een lezing en kon niet opnemen. Alexander Blix heeft geen idee waarom zijn collega hem zo dringend nodig had. En hij kan het haar ook niet meer vragen, want Sofia is in haar eigen huis vermoord.

“Hij knipperde twee keer, kon zich niet focussen. Maar achter en tussen de uniformen van de al aanwezige agenten zag hij delen van een lichaam dat op de rug op de grond lag, de ene arm opzij gericht, de ander boven het hoofd. Alsof ze haar hand opstak omdat ze iets wilde zeggen.” Jørn Lier Horst en Thomas Enger

Blix’ dochter Iselin weet ternauwernood te ontsnappen aan de moordenaar van Sofia. Vier dagen later worden Blix en de journaliste Emma Ramm verhoord, omdat hij een man heeft neergeschoten en Emma getuige was van deze beschieting en de hele catastrofe die is ontstaan na de dood van Sofia.

Terwijl Iselin vecht voor haar leven probeert Blix te ontdekken waarom Sofia is vermoord en Iselin nu ook in levensgevaar verkeert. Welke informatie had Sofia, die ze alleen met hem wilde, en durfde, te delen? Op wie kan hij dan nu zelf nog vertrouwen?

Slagzij van Jørn Lier Horst en Thomas Enger is de spannende, derde thriller met Alexander Blix en Emma Ramm in de hoofdrol.

Jørn Lier Horst en Thomas Enger hebben met Blix en Ramm een duo gecreëerd dat in eerste instantie misschien onwaarschijnlijk lijkt, maar eigenlijk heel logisch is. Zeker als je de eerdere delen gelezen hebt, begrijp je dat, en waarom, deze combinatie klopt. Maar ook als dit niet het geval is, zul je al lezende ontdekken wat deze twee bindt en hoe hun verstandhouding in elkaar steekt. De auteurs verwerken deze informatie altijd nog even beknopt in elk nieuw verhaal, waardoor de boeken ook prima los van elkaar kunnen worden gelezen.

De opzet van Slagzij is prettig en goed uitgewerkt. In het begin bekijk je de gebeurtenissen vanuit de ondervraging die zowel Blix als Ramm ondergaan. Van daaruit wordt het verhaal geleidelijk opgebouwd naar de ontdekking van het wie, wat, waar en waarom. Terwijl je in het begin nog in het duister tast, wordt het op deze manier dus steeds een beetje duidelijker wat er nu precies speelt en wat er is gebeurd. Vanaf het punt dat je in het heden bent aangekomen, ga je alles ook weer in het moment beleven.

In dit boek laten de auteurs je het verhaal vanuit meerdere oogpunten zien, waarbij de grootste delen zijn weggelegd voor Blix en Ramm. Hiermee zorgen ze dat je dicht bij de personages kunt komen, die je ook steeds meer gaat waarderen. Vooral in dit deel speelt dat gevoel van verbondenheid een belangrijke rol in de manier waarop je met de personages mee kunt leven.

Jørn Lier Horst en Thomas Enger hebben weer een spannende en boeiende thriller afgeleverd met een einde dat je de adem beneemt. Slagzij roept om een vervolg en krijgt 4 sterren van mij.

awbruna

★★★★
SlagzijTitel: Slagzij | Serie: Blix & Ramm – deel 3 | Auteur: Jørn Lier Horst en Thomas Enger | Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | Ook via Storytel te beluisteren en te lezen als e-book |  320 pagina’s | ISBN13: 9789400511392 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-09-2022 | Prijs: €22,99, luisterboek €15,99 en e-book €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.