Het grote boek over het lichaam


Het grote boek over het lichaamLeer je eigen lichaam kennen

Het grote boek over het lichaam is een fantastisch leuk doeboek voor kinderen. In dit boek (met ringband) leer je spelenderwijs je lichaam beter kennen. Het geheel start logischerwijs bij de zwangerschap en de geboorte. Omdat er in het boek met flapjes, draaischijven en dergelijke wordt gewerkt, daagt dit boek uit om het met regelmaat uit de kast te pakken. Kinderen kunnen door enkel een flapje op te tillen een kijkje in mama’s buik nemen (waar een baby klaar ligt om geboren te worden). Op een volgende pagina kunnen ze door aan een lipje te trekken, als het ware, de geboorte op gang brengen.

Een ideaal boek om erbij te pakken wanneer kinderen meer willen leren over de ontwikkeling van hun lichaam. In begrijpelijke taal legt auteur Pascale Hédelin uit hoe alles werkt. Hij gaat dieper in op onderwerpen als: spieren, de ademhaling, ziekten en dergelijke.

Het boek laat zich bij jonge kinderen goed lenen als voorleesboek. Op die manier kun je samen met je kind(eren) het boek onderwerp voor onderwerp doornemen en bespreekbaar maken. Daarnaast kun je op deze manier een oogje in het zeil houden, want alle losse onderdelen zijn toch vrij kwetsbaar en het zou zonde zijn wanneer dit boek beschadigd raakt.

De aantrekkelijkheid in dit boek zit hem naast het interactieve gedeelte voornamelijk in de fraaie illustraties. Het boek staat hier vol mee en ze brengen de teksten voor kinderen direct duidelijk in beeld. Deze kunstwerkjes zijn het werk van illustrator Robert Barborini. Hij heeft al aardig wat prentenboeken voorzien van zijn illustraties, waaronder ook het prentenboek Van hier… naar daar, Mijn grote boek over voertuigen. Wat eveneens een samenwerking betrof met auteur Pascale Hédelin.

Kinderen die al goed zelfstandig kunnen lezen, zullen prima zelfstandig aan de slag kunnen met dit boek en er nog best wat van opsteken. Echter, het boek wordt al aanbevolen voor kinderen vanaf drie jaar. Persoonlijk vind ik dat wat aan de te jonge kant en zou ik (gezien de vele teksten in dit boek en de kwetsbaarheid) het boek pas aan willen raden bij kinderen vanaf een jaar of vijf (voorlezen) en vanaf zeven jaar om zelfstandig te lezen.

standaard logo nieuw

★★★★
Het grote boek over het lichaamTitel: Het grote boek over het lichaam | Auteur: Pascale Hedelin | Illustrator: Robert Barborini | Uitgeverij: Standaard Uitgeverij | Categorie: jeugdboeken, educatief | Leeftijd: vanaf 3 jaar |  Verkrijgbaar als: hardcover met ringband | 36 pagina’s | ISBN13: 9789002275593 | Verkrijgbaar sinds: 2 augustus 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 11-09-2022 | Prijs: €22,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.