Kraskaarten GOUD


Kraskaarten GoudCreatieve ontspanning. Maak je eigen kunstwerk.

Bij uitgeverij Manteau hebben ze drie nieuwe sets kraskaarten (of kleurkaarten) in hun assortiment opgenomen. Kraskaarten Glitter, Fluo en Goud. Ik koos voor de laatste.

De vierkante kraskaarten zijn gemaakt van vrij stevig karton en zijn met zes stuks gebundeld in een blok. De kaarten zijn vrij gemakkelijk uit het blok te scheuren, zodat je een enkele kaart los op je bureau of tafel kunt leggen en op je gemak aan de slag kunt gaan met het wegkrassen van de voorgedrukte vormen.

Voor mij was dit (sinds de lagere school en dat is heel lang geleden) de eerste kennismaking met kraskaarten. De figuren op de kraskaarten spraken mij direct aan. Zo kun je kiezen uit een fraaie hartvorm, een vlinder, een kattenkop, een bloemachtig patroon , een stoere leeuwenkop en een mooie pauw.

Het krassen is even wennen. Het is best een precisiewerkje en je bent dan ook niet in een uurtje klaar. Hier gaat echt wel wat tijd in zitten. Maar met een beetje geduld en wat ervaring ben ik ervan overtuigd dat je hier iets moois van kunt maken. Je uurtjes krassen worden uiteindelijk beloond met een mooi kunstwerkje. Lijstje eromheen en je hebt een homemade schilderijtje.

De zwarte vlakken zijn wel vrij kwetsbaar, voorzichtigheid is dan ook zeker aan te raden, want voordat je het weet heb je op het deel dat zwart moet blijven een gouden kras staan en dat wil je niet. Want op die manier is het effect weg.
Op de cover van de blog staat de subtitel creatieve ontspanning. Toen ik begon, was ik echter allesbehalve ontspannen, maar eenmaal geconcentreerd bezig nam de ontspanning wel degelijk toe. Na een half uurtje ben ik wel gestopt, omdat ik merkte dat het toch best een intensief klusje was en ik de boel niet af wilde raffelen. Maar ik moet toegeven, dit is voor herhaling vatbaar en ik zal de kraskaarten er de komende periode dan ook met regelmaat even bij pakken voor de nodige ontspanning.

Kraskaarten GOUD  is een aanrader voor iedereen die wel wat ontspanning kan gebruiken en voor wie graag tijd en energie steekt in het maken van leuke creaties.

★★★★
Kraskaarten GoudTitel: Kraskaarten GOUD |  Lay-out NL : Dominic Van Heupen | Uitgeverij: Manteau, Standaard Uitgeverij  | Categorie: Lifestyle, Hobby & Vrijetijd | Verkrijgbaar als: paperback, scheurblok | 6 kaarten, inclusief kraspen  | ISBN13: 9789022339244 | Verkrijgbaar sinds: september 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 12-09-2022 | Prijs: €12,50 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna. 

standaard logo nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.