Bloem


BloemAri Kyrkos werkt in de bakkerij van zijn familie. Ondanks dat hij het wel eens leuk vindt om zijn vader te helpen, ziet hij zichzelf iets anders doen in de toekomst. Het liefst wil hij met zijn vrienden, waarmee hij samen in een band speelt, naar een bekende stad om daar een fantastische band te worden. Om zijn vader te overtuigen dat hij weg kan, voert hij allerlei sollicitatiegesprekken met mensen om zijn vervanger te vinden. Het is echter nog niet zo makkelijk om de perfecte match te vinden. Totdat hij Hector ontmoet. Een jongen van rond zijn leeftijd die passie heeft voor bakken. 

Samen proberen ze er wat van te maken, voordat Ari richting de grote stad verhuist. Maar al snel merkt hij dat Hector niet alleen goed kan bakken, maar hij is ook interessant als persoon. De twee jonge jongens kunnen het goed vinden met elkaar en er lijkt zelfs iets op te bloeien tussen de twee. Wat zal Ari nu kiezen?

Bloem is het eerste deel van een duologie over Ari Kyrkos, iemand die zichzelf tijdens het verloop van het verhaal goed leert kennen. Dit boek is niet in een standaard leesvorm geschreven, het is een graphic novel, wat zeker iets unieks en aantrekkelijks heeft. Eerlijk gezegd was ik niet zo voor deze vorm van schrijven, maar wat heb ik genoten van dit verhaal. De afbeeldingen spreken voor zich en het voelt net alsof je een leesboek aan het lezen bent. 

De combinatie van auteur Kevin Panetta en illustrator Savanna Ganucheau is heel goed gedaan. Ze weten elkaar goed te versterken, waardoor alles op de juiste wijze verteld kan worden en je als lezer echt van dit boek zult genieten. 

Het tweede deel van deze duologie zal verdergaan waar dit deel geëindigd is en ik kan niet wachten om te zien hoe de relatie tussen Ari en Hector zich gaat ontwikkelen. Ik waardeer dit eerste deel met vier sterren.

dvp logo
★★★★
BloemTitel: Bloem | Serie: Bloem (graphic novel duologie) – deel 1 | Auteur: Kevin Panetta | Illustrator: Savanna Ganucheau | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: graphic novel | Verkrijgbaar als paperback | 180 pagina’s | ISBN13: 9789493265189 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 13-09-2022 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.