De Kring


De kringTijdens de Kring krijgen de Wachters van het Genootschap de taak om de halfbloeden uit te schakelen. De halfbloeden zijn namelijk een bedreiging voor de mensheid. Vasi Petrescu is een van deze wachters die deze taak opgelegd krijgt. Hij heeft nog nooit problemen gehad met de uitvoering hiervan. Het is immers belangrijk voor de toekomst van de mensheid dat dit gebeurt.

Totdat Vasi Riley aangewezen krijgt als doelwit. Het is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van de Kring dat een meisje uitgekozen wordt om uit te schakelen. Ondanks zijn twijfels zal er wel een reden zijn dat ze op deze lijst terecht is gekomen. Het liefst wil hij erachter komen waarom Riley hierop staat. Vrouwen kunnen namelijk helemaal geen Halfbloed zijn. Vasi staat voor een ingewikkeld dilemma waarbij er meerdere levens op het spel staan.

De Kring is een indrukwekkende fantasy die een hoop spanning en een tikkeltje romantiek bevat. Het boek is niet heel dik en daardoor gebeurt er altijd wel wat. Hierdoor lees je het verhaal in een snel tempo uit. Het is fijn om te lezen hoe de hoofdpersoon Vasi omgaat met de lastige keuzes die hij moet maken en zo kiest hij niet altijd voor de gemakkelijkste weg, maar volgt hij wel zijn eigen intuïtie.

De verschillende personages, zoals de achtergrondinformatie, hadden soms nog wel wat uitgebreider gemogen. Ik miste hier bijvoorbeeld meer info over de leden van Het Genootschap. Hierover werd wel wat verteld, maar dat is naar mijn idee nog net even te weinig.

Ondanks dat dit boek een waardig einde heeft, hoop ik stiekem dat er nog een vervolg komt op De Kring. Ik zou het niet erg vinden als ik nog meer kom te weten over de toekomst van deze personages. Ik heb zeker genoten van dit boek en waardeer het met vier sterren. Liefhebbers van Young Adult Fantasy kan ik dit boek niet genoeg aanraden.

dvp logo

★★★★
De kringTitel: De Kring | Auteur: Shelena Shorts | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als paperback | 260 pagina’s | ISBN13: 9789493265295| Verkrijgbaar sinds: 14-09-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 13-09-2022 | Prijs: €18,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.