Een jurk met zakken


Een jurk met zakkenZakken leiden naar avontuur

Lucy is jarig, haar tante Augusta vindt het daarom de hoogste tijd dat haar nichtje een nieuwe jurk krijgt. In de boetiek doet het personeel zijn uiterste best om voor Lucy de perfecte jurk te vinden. Ze hebben alle jurken die je maar verzinnen kunt, van de vrolijkste streepjesjurken tot aan een jurk met heuse spinnenpoten. Lucy past ze allemaal, maar geen eentje voldoet aan haar wensen. Lucy wil namelijk een jurk met heel veel zakken.

Een jurk met zakken is een opvallend mooi geïllustreerd prentenboek. De illustraties zijn het werk van Jenny Løvlie. Zij heeft zichzelf een herkenbare lieflijke stijl eigengemaakt en ze werkt voornamelijk met pasteltinten. Ook in dit boek maakt ze gebruik van veel pastelkleuren, wat het boek een rustige, zacht zoete uitstraling geeft. De getekende jurken ogen fantasievol en zullen vooral jonge meisjes erg aanspreken.

De teksten in het boek zijn grotendeels op rijm en geschreven door Lily Murray. Zij is inmiddels een vrij bekend prentenboekenauteur. Ze schreef eerder onder andere Hello Hot Dog en Dinosaurium.

‘Het maakt mij niet uit. Een stip of een ruit of mooie onzichtbare zomen. Waar ik naar snak is een jurkje met zakken! Dat is de jurk van mijn dromen!’– Lily Murray.

Een jurk met zakken is een prettig voorleesboek met een luchtig, speels thema, waardoor het een fijn boek is om, voor het slapengaan, uit voor te lezen. Lucy kiest uiteindelijk voor een praktische jurk zonder franje, waarmee ze buiten op avontuur kan gaan. Een jurk waarin ze van alles kan bewaren: kralen, knikkers, schelpen en kikkers. Is dat ook een jurk die jij zou kiezen?

Dit prentenboek sluit haarfijn aan bij het thema van De Kinderboekenweek: Gi Ga Groen!

★★★★★
Een jurk met zakkenTitel: Een jurk met zakken | Originele titel: A Dress With Pockets |  Auteur: Lily Murray | Illustrator: Jenny Løvlie | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: prentenboeken, voorlezen | Thema’s: de natuur in, jarig zijn, jurken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789047714132 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie:  16-09-2022 | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.