Ik wens je het allerbeste


Ik wens je het allerbesteDit verhaal gaat over Ben de Backer, volgens de wereld een jongen van 18 jaar oud, maar Ben voelt zich niet zoals de meeste mensen en is non-binair. Dit betekent dat Ben aangesproken wil worden met de voornaamwoorden hen of hun. Als hun eindelijk zover is om uit de kast te komen voor zijn ouders, gaat het niet zoals hun gehoopt of verwacht had. De ouders van Ben kunnen het moeilijk opbrengen om deze nieuwe informatie te accepteren en sturen hun het huis uit.

Noodgedwongen gaat Ben bij zijn oudere zus Hannah en haar man Thomas wonen, die hun al heel lang niet meer gezien hebben. Ben heeft het moeilijk met zijn coming out en probeert alles nog te verwerken. Nu hun op een nieuwe school zit, leert hij de mysterieuze Nathan kennen. Een jongen die hun misschien wel door deze moeilijke tijd kan helpen.

Ik wens je het allerbeste is geen standaard verhaal dat opnieuw en opnieuw verteld wordt. Het is een unieke vertelling van iemand die met hun eigen gevoelens worstelt en niet prettig in hun lichaam zit. Thema’s die niet altijd aan bod komen in verhalen, maar wel besproken moeten worden.

Het is knap hoe de auteur de ontwikkeling van deze jonge mensen heeft kunnen beschrijven zonder dat het voor de lezer te veel wordt. Dit boek zal ervoor kunnen zorgen dat er meer begrip komt voor mensen die hiermee worstelen.

Ik wens je het allerbeste is een heel mooi boek met een belangrijk onderwerp, dat ik helaas veel te snel uit heb gelezen. Ik geef het boek 5 sterren.

dvp logo

★★★★★
Ik wens je het allerbesteTitel: Ik wens je het allerbeste | Auteur: Mason Deaver | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult, contemporary| Verkrijgbaar als paperback, e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789493265264| Verkrijgbaar sinds: 14-09-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 20-09-2022 | Prijs: €18,95, e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.