Joy


JoySpiritualiteit kan een relatie maken of breken

Frank gaat met zijn vrouw naar Italië. Hij is een fanatiek hobbyfotograaf en heeft zijn vrouw overgehaald om in Italië voor hem te poseren in een oude villa. Daar aangekomen verloopt de fotosessie niet geheel volgens plan. Ze blijken niet alleen te zijn in de villa.

Dit zou een start kunnen zijn van een spannende thriller, maar Joy is geen nagelbijtende thriller, maar eerder een prachtige spirituele roman. Het is ook het meer dan geslaagde debuut van auteur Jules Hoenderop. Een man die in het dagelijkse leven werkzaam is als strategie-consultant in de gezondheidszorg. Na een goede nacht werd hij met dit verhaal in zijn hoofd wakker. Gelukkig heeft hij het in zijn geheel weten op te schrijven en is het nu, na enkele jaren, eindelijk als boek verschenen. Hopelijk zal het boek zijn weg naar vele lezers vinden, want het is zeker een aanrader.

Toen ik aan dit boek begon, had ik nog geen idee in welk genre het boek paste. Ik laat mij graag verrassen en sla de tekst op de achterzijde bewust over. Vanaf de eerste bladzijde werd ik het verhaal ingezogen, overrompeld door de prachtige schrijfstijl van deze nieuwkomer.

Het intrigerende verhaal is geschreven vanuit Frank, je kijkt als lezer als het ware over zijn schouders mee. Hij worstelt vooral met de nieuwe denkwijze van Susan, die sinds ze reïncarnatietherapie heeft gevolgd, geobsedeerd lijkt door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Terwijl Frank hier niets van moet hebben. Maar deze eigenaardige ontmoeting lijkt een eerste stap te zijn naar een andere denkwijze. Zal Frank zijn Hollandse nuchterheid verliezen of betekent dit het einde van zijn relatie met Susan?

Joy is een hartverwarmende liefdesroman vol passionele liefde en spiritualiteit. Hoewel ik dit persoonlijk een meesterlijke combinatie vind, kan ik mij voorstellen dat niet iedereen op een spiritueel boek zit te wachten. Echter, ik zou diegene aan willen raden voor deze roman een uitzondering te maken. Dit fijngevoelige verhaal zal een groot publiek aanspreken. Misschien verrast Jules Hoenderop zijn lezers snel met nog zo’n prachtroman, ik kan in elk geval niet wachten.

★★★★★
JoyTitel: Joy | Leesfragment | Auteur: Jules Hoenderop | Uitgeverij: Ambilicious | Categorie: spirituele romans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 205 pagina’s | ISBN13: 9789493275157 | Verkrijgbaar sinds: 09-05-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 23-09-2022 | Prijs: €19,95 e-book €8,95 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

Ambilicious

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.