Kleuren, kleuren, overal kleuren


Kleuren, kleuren, overal kleurenStimuleert de creativiteit

In dit prachtig vormgegeven prentenboek maken kinderen kennis met een meisje en haar bijzondere huisdier (een kikker). Samen fantaseren ze erop los. Het meisje gaat verven en haar creaties zie je terug op de pagina’s in het boek. Ze start met de kleur blauw en schildert de mooiste kikkers, daarna pakt ze telkens een andere kleur en komen er diverse dieren voorbij, waardoor jonge kinderen in één klap dieren en kleuren leren herkennen. Daarnaast worden ze getrakteerd op een fantasievol verhaal waarin het meisje samen met haar kikker een ballontocht maakt. Ze komen op een onbewoond eiland terecht. Als dat maar goed afloopt.

Het prentenboek Kleuren, kleuren, overal kleuren staat vol verrassingen. Het verhaal is bedacht door auteur Julia Donaldson, je kent haar misschien wel van De Gruffalo en Wie heeft er één jonkie meer? Het ogenschijnlijk eenvoudig geschreven verhaal is volledig op rijm waardoor het prettig voorleest.

Maar wat het boek echt de moeite waard maakt, zijn de schitterende illustraties in het boek. Deze zijn gemaakt door Sharon King-Chai. Op de pagina’s staan diverse uitklapbare delen waar een nieuwe illustratie wacht en gaatjes waardoor telkens een andere kleur te zien is. Fantastisch leuk gedaan. Op een vergelijkbare manier maakte ze al diverse andere prentenboeken.

Kleuren, kleuren, overal kleuren zal voor jonge kinderen magisch overkomen en motiveert kinderen om zelf aan de slag te gaan met kleurpotloden en verf.

★★★★
Kleuren, kleuren, overal kleurenTitel: Kleuren, kleuren, overal kleuren | Leesfragment | Auteur: Julia Donaldson | Vertaler: Edward van de Vendel| Illustrator: Sharon King-Chai | Uitgeverij Volt | Categorie: prentenboeken, voorleesboeken | Verkrijgbaar als: hardcover (kartonboek) | 50 pagina’s | ISBN13: 9789021468440 | Verkrijgbaar sinds: 20-09-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 01-10-2022 | Prijs: €15,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna

Volt logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.