Jachteiland


JachteilandRecensie Jachteiland:
Verontrustend spannend

Lydia van Houten is inmiddels wel een doorgewinterde thrillerschrijfster te noemen. Binnenkort verschijnt alweer haar negende thriller. Het boek krijgt de tot de verbeelding sprekende titel Jachteiland mee en ik mocht alvast het verhaal lezen.

In Jachteiland kijk je als lezer mee over de schouder van Alice. Alice heeft het niet bepaald gemakkelijk. Ze heeft klaarblijkelijk een nare jeugd achter de rug en woont nu samen met haar man Philip op een eiland. Alles lijkt op het eerste gezicht goed te gaan. Een prima huwelijk zo lijkt het, maar langzaam krijgt Alice het vermoeden dat er iets niet helemaal in de haak is. Er speelt zich achter de schermen heel wat af op het eiland en Alice voelt zich steeds meer een slachtoffer in plaats van een gelukkig getrouwde vrouw.

Lydia van Houten maakt indruk met deze nieuwe thriller van haar hand. Ze heeft zich een vrij toegankelijke schrijfstijl eigen gemaakt en voordat je het weet, leef je met het hoofdpersonage mee. Lydia laat je als het ware in het hoofd van dit personage kruipen en dat is in dit geval best pittig. Alice is namelijk nogal verward, waardoor je als lezer met regelmaat op het verkeerde been wordt gezet. Net wanneer je door lijkt te hebben hoe de vork in de steel zit, krijgt het verhaal weer een andere wending. Gedurende het verhaal weet Alice steeds minder goed wat werkelijkheid is en wat niet en jij als lezer ervaart evengoed deze verwarring. Bloed irritant, maar zeer goed gedaan.

Ik heb mij dan ook met regelmaat geërgerd tijdens het lezen. Iets wat in dit geval als compliment bedoeld is richting de auteur. Knap gedaan! Ik was het spoor af en toe flink bijster. Lydia van Houten lijkt zich deels te hebben laten inspireren door series als Westworld*.

Het verhaal in Jachteiland zal thrillerlezers die houden van originele verhalen, zeker intrigeren. Wel hoop ik op een vervolg, omdat het einde naar mijn gevoel ruimte geeft voor een tweede deel met Alice in de hoofdrol.

Een tijd getwijfeld over het aantal sterren, maar omdat het verhaal tergend lang in mijn hoofd bleef hangen, geef ik het boek toch geen 4 maar alle 5 de sterren.

*Een serie die zich afspeelt in een vreemdsoortig themapark, waarin gasten vrij spel krijgen om de androïden die daar ‘leven’ op alle mogelijke manier te misbruiken.


★★★★★
JachteilandTitel: Jachteiland | Leesfragment | Auteur: Lydia van Houten | Uitgeverij: Kabook Publishing | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als: paperback | 300 pagina’s | ISBN13: 9789083220680 | Verkrijgbaar vanaf: 11 november 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 02-10-2022 | Prijs: €24,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

Kabook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.