De zon, de zee & de sterren


De zon, de zee en de sterrenEeuwenoude wijsheden die je pad verlichten

Wat een cadeautje om dit boek in handen te mogen hebben! Iulia Bochis is van oorsprong een Roemeense. Tijdens haar verblijf in Azië in 2019 heeft ze haar creatieve vaardigheden opgepakt, ze liet zich inspireren door de magie van het leven, de liefde en de schoonheid der dingen. Ze woont nu in Zwitserland en werkt vanuit haar studio aan verdere kunstwerken.

Ze begint haar boek met een persoonlijk stukje, waarin ze erop wijst dat alle begin moeilijk is, zo was dat ook toen ze begon met het schrijven en illustreren van dit boekje. Ze wil hiermee de lezer een hart onder de riem steken om hem of haar aan te moedigen te beginnen aan een reis, iets nieuws waarvan de afloop niet bekend is. De reis die de persoon in De zon, de zee & de sterren aangaat, illustreert de uitdaging die aangegaan wordt.

Aan de hand van de vier seizoenen wordt dit verhaal, dat voornamelijk uit korte wijsheden en teksten van filosofen, dichters en romanschrijvers bestaat, uitgebeeld door een eenvoudig getekende figuur die de ervaringen van de seizoenen ervaart en beleeft. Het verhaal start in de herfst en eindigt in de zomer, het jaar rond. De eenvoud van de tekeningen is ontroerend en raakt een snaar diep in je binnenste. Samen met de korte teksten wordt hier een reis uitgebeeld die hoop biedt op een leven waarin heling plaats kan vinden, zodat liefde weer voelbaar wordt.

De auteur wil met De zon, de zee & de sterren de lezer een spiegel voorhouden, waarin de eigen schoonheid weerspiegeld wordt, zodat de troost van dit boekje er een is van positiviteit en hoop. De eenvoud van de illustraties is zo treffend weergegeven dat iedere bladzijde opnieuw aanvoelt als een cadeautje voor jou persoonlijk. Het is een boekje om achter elkaar uit te lezen en de reis mee te lopen, maar ook kun je per seizoen het desbetreffende gedeelte lezen. Of je kiest ervoor om zomaar willekeurig een bladzijde op te slaan en je te laten raken door wat op dat moment naar voren komt.

De zon, de zee & de sterren is een pareltje om te hebben en zo maar af en toe even op te pakken. Maar het is ook heel geschikt als cadeautje om iemand te laten weten dat je die persoon steunt en troost wil bieden in een moeilijke periode in het leven. Een boekje om te koesteren!

★★★★★
De zon, de zee en de sterrenTitel: De zon, de zee en de sterren | Auteur: Iulia Bochis | Fontaine Uitgevers | Categorie: Literaire non-fictie en cadeauboek | Verkrijgbaar als hardcover | 128 pagina’s | ISBN13: 9789464041941 | Verkrijgbaar sinds: 1 september 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 03-10-2022 | Prijs: € 18,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Fontaine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.