Het monstermeer


Het monstermeerGeloof jij in monsters?

Leo Timmers (1970) debuteerde aan het begin van deze eeuw als prentenboekauteur met Happy with me, dat in datzelfde jaar bekroond werd als meest veelbelovende prentenboekdebuut.

Leo Timmers schrijft en illustreert zijn boeken over het algemeen zelf. Ook zijn nieuwste boek Het monstermeer is geheel van zijn hand.

Vier eenden gaan er samen op uit. Ze nemen een sprong in het diepe en gaan zwemmen in een meer. Eend Erik is wat voorzichtig ingesteld, hij vertrouwt het zaakje niet. Wie weet zitten er wel monsters in het water. Wanneer hij een kijkje onder water neemt, is hij ervan overtuigd: hier is een monster. Maar de andere eenden geloven hem niet. Wanneer Erik nog eens goed kijkt, weet hij het zeker: zijn vrienden hebben gelijk. Monsters zijn het niet, of toch?

Het monstermeer is een kleurrijk boek en staat bomvol met het prachtige illustratiewerk van Leo Timmers. Ergens halverwege het boek vind je zelfs een groot uitklapbaar deel. Wanneer je dit openslaat, krijg je zomaar een meter monster voor je ogen.

‘Monsters zijn gemeen!
Ze eten alles op wat ze tegenkomen!
En ze hebben altijd honger!’ – Leo Timmers

Monstermeer

Het monstermeer is een heerlijk boek om uit voor te lezen. Het zeer korte maar vermakelijke verhaal laat zien dat niet alles zo eng is als dat je misschien denkt. Een boek waar kinderen hun fantasie helemaal de vrije loop mee kunnen laten gaan.

★★★★
Het monstermeerTitel: Het monstermeer | Auteur en illustrator: Leo Timmers | Uitgeverij: Querido | Categorie: prentenboeken | Thema: dieren, monsters | Verkrijgbaar als: hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789045127965 | Verkrijgbaar sinds: 08-10-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: | Prijs: €17,99 | Bestellen

Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.