Op afstand verbonden


Op afsatnd verbondenOntmoetingen bij een parkbankje

Eigenlijk wil ze alleen maar genieten van haar rust als ze op ‘haar’ bankje in het park zit. Ze heeft liever niet dat ze door jan en alleman wordt aangesproken. Waarom laten ze haar niet gewoon lekker rustig zitten.

De man met de hond lijkt zich niets aan te trekken van haar wens om stilte. Henri heet de man die gewoon naast haar komt zitten en met haar praat. Zelfs haar afwijzende houding zorgt er niet voor dat hij gelijk weer opstaat en doorloopt.

“Zij bleef strak voor zich uit kijken. Die vent zou het toch niet in zijn malle hoofd halen om naast haar op het bankje plaats te nemen.” – Patricia Bouwhuis-Ooyevaar

Hun ontmoetingen pakken niet altijd even goed uit en daarnaast roepen ze herinneringen op die ze niet goed kan plaatsen.

Op afstand verbonden van Patricia Bouwhuis-Ooyevaar is een kort en helder verhaal over een ziekte die iemands leven juist ontdoet van helderheid.

Patricia Bouwhuis-Ooyevaar heeft een pakkende manier gevonden om de gevolgen van dementie in een verhaal te gieten. Tot vlak voor het einde wordt nergens specifiek gezegd wat er met de vrouw aan de hand is. Toch laat de auteur dit op een subtiele manier al tussen de regels doorschemeren. Doordat de aandoening echter niet direct met naam en toenaam wordt benoemd, blijf je nog wel een klein beetje in onzekerheid, waardoor de impact van dit boek alleen maar wordt vergroot en versterkt.

De auteur vertelt het verhaal met humor, zonder dat ze de trieste effecten van deze vreselijke ziekte tekort doet. Ze behandelt haar onderwerp en personage juist met eerlijkheid en respect. Ook de sfeer van het park en de manier waarop haar hoofdpersoon hiervan geniet, worden op hartverwarmende wijze overgebracht.

Op afstand verbonden van Patricia Bouwhuis-Ooyevaar is een kort verhaal dat nog best lang zal blijven hangen. Een verhaal dat het verdriet van het vergeten goed weet over te brengen. Op afstand verbonden laat je wensen dat je zult onthouden en herinneren. Dit korte verhaal met een aangrijpende inhoud krijgt 4 sterren van mij.

Vector

★★★★
Op afsatnd verbondenTitel: Op afstand verbonden | Auteur: Patricia Bouwhuis-Ooyevaar | Categorie: verhalenbundels, korte verhalen | Verkrijgbaar als: e-book | pagina’s | ISBN13: Patricia Bouwhuis-Ooyevaar | Verkrijgbaar sinds: 21-09-2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-10-2022 | Prijs: €3,00 | Online te bestellen via: Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.