Agent en Boef – Bravo voor Boefini


Agent en BoefEen nieuw avontuur van Agent en Boef voor beginnende lezers.

Wij zijn hier geweldige fans van de prentenboeken van Tjibbe Veldkamp, die telkens pareltjes zijn.
Tjibbe Veldkamp woont in Groningen. Hij is het meest bekend als prentenboekenmaker, maar schrijft ook voor oudere kinderen.

En zo leerden we hem intussen ook kennen als de schrijver van de boekjes over Agent en Boef. Dit zijn boekjes voor beginnende lezertjes, vanaf leesniveau AVI M4.

Bravo voor Boefini is het nieuwste boek in deze reeks. De verhalen volgen altijd hetzelfde stramien, wat fijn en herkenbaar is voor de lezertjes. Boef zit opgesloten in de gevangenis van Agent, maar door het gestuntel van Agent weet hij telkens te ontsnappen. Agent moet dan op zoek naar hem en na een heel avontuur kan hij hem weer inrekenen.

Agent en Boef illu

Boef is dit keer niet Boef maar goochelaar Boefini en zijn beste truc is de wisseltruc. Dankzij deze truc kan hij opnieuw ontsnappen uit de gevangenis. Maar dankzij die wisseltruc kan Agent ook gemakkelijk zijn spoor volgen. Hij passeert immers een oude man op een skateboard en een stoere skater die een rollator voortduwt, een hond die zijn baasje uitlaat, een klas vol vogeltjes en een juf en haar leerlingen in een boom… De mooie, grappige en kleurrijke tekeningen van Kees de Boer daarbij maken het helemaal af.
En dan bedenkt Agent een list om Boef weer te kunnen opsluiten…

Agent’, zegt Boef.
‘Wie ben ik?’
‘Jij bent toch Boef?’ zegt Agent.
‘Niet meer’, zegt Boef.
‘Ik ben nu Boefini,
de grote goochelaar.
En jij bent mijn publiek.
Ik ga een truc doen.’

Het leuke aan dit verhaal voor lezertjes die al één of twee jaar leeservaring hebben, is dat de teksten al wat langer zijn, maar dat er ook nog heel veel illustraties in het boek zitten die ook het verhaal mee vertellen. Zo wordt meteen ook via de tekeningen duidelijk wat ze aan het lezen zijn.

Het is niet alleen leuk voor beginnende lezertjes, maar ook voor een volwassene om voor te lezen aan je kinderen. Je moet zelf mee lachen met de dolle fratsen van Agent en Boef en geniet ook van de grappige verwijzingen. Want er is niet alleen goochelaar Boefini, maar ook de goochelhond Hondini.

Bravo voor Boefini is een leuk en grappig (voor)leesboek waar jong en oud veel plezier zullen aan beleven.

★★★
Agent en BoefTitel: Bravo voor Boefini | Serie: Agent en Boef | Auteur: Tjibbe Veldkamp | Illustrator: Kees de Boer | Uitgeverij  Lannoo | Categorie: jeugdboeken, leren lezen  | AVI M4 | Verkrijgbaar als: hardcover | 44 pagina’s | ISBN13: 9789401482004 | Verkrijgbaar sinds: 27 september 2022 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 12-10-2022 | Prijs: €11,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

Lannoo logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.