Pluk en Pluis – De weg naar terugDe weg naar terugYihaaaaaaa ninjavia!
Hilarisch, spannend en hartverwarmend

Pluis is een luie cavia die geniet van zijn leventje in een kooitje. Wat hem betreft is zijn wereldje groot genoeg. Hij geniet van de brokjes die hij elke dag krijgt, de zon die op zijn vacht schijnt en natuurlijk van de aaien die de mensenhanden hem geven. Maar dan komt er een indringer. Een nieuwe cavia (Pluk) betreedt zijn woning. Pluis weet nog niet zo goed of hij blij met Pluk moet zijn. Gelukkig worden de twee dikke vrienden. Er is alleen een probleem. Pluk heeft iets dat niet van hem is en hij wil het graag teruggeven aan de rechtmatige eigenaar, maar hoe doe je dat als cavia in een kooitje. Maar daar weten Pluk en Pluis wel raad mee. Pluk is tenslotte een ninjavia (jawel) en Pluis? Die blijkt over meer lef te beschikken dan hij zelf voor mogelijk hield.

De weg naar terug is een spannend zelfleesboek voor jonge lezers die al een aardig woordje kunnen lezen (7/8jaar). Het verhaal en de illustraties zijn beide het werk van Mathilde Stein (Den Haag, 1969). Mathilde woont in Engeland. Ze schrijft graag verhalen voor kinderen. Haar debuut was Bang Mannetje, een boek dat ze in samenwerking met Mies van Hout maakte, waarmee ze de Kinderboekwinkelprijs in 2006 wonnen. Daarna verscheen o.a. het prentenboek Monsterlied en het boek De kindereter. Pluk en Pluis is het eerste boek dat volledig van haar hand komt. Ze schreef zelf de tekst én maakte daarbij ook de illustraties.

Dit boek is meer dan een leuke kennismaking met de eigenzinnige cavia’s Pluk en Pluis. Je krijgt als lezer direct een compleet avontuur voorgeschoteld. De zinnen zijn lekker kort gehouden en er komen in het boek geen heel moeilijke woorden voor. Hoewel het boek super dik is, leest het als een trein. In dit avontuur maken Pluk en Pluis dan ook van alles mee. Ze komen oog in oog te staan met gevaarlijke honden, een kat, een akelige boef en ontmoeten ze een heuse prins en prinses. En dat alles vanwege een enkele ring. Hoe dat afloopt? Ja, dat ga ik natuurlijk niet verklappen…. maar geloof mij, dit boek heb je snel uit. Het is gewoon te spannend en je wilt vast weten hoe het met de twee vrienden afloopt.

De weg naar terug is een aanrader voor thuis en in de klas. Vooral een heerlijk boek om klassikaal te lezen.

★★★★
De weg naar terugTitel: De weg naar terug | Serie: Pluk en Pluis-deel 1 | Leesfragment | Kleurplaten | Auteur en illustrator: Mathilde Stein | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: jeugdboeken | Leeftijd: vanaf 7 jaar | Groep: 3 en 4 | Verkrijgbaar als: hardcover | 317 pagina’s | ISBN13: 9789047714873 | Verkrijgbaar sinds: 20 september 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 18-10-2022| Prijs: hardcover €15,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna

Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.