Het Magnoliahof 1 – Donna


Het Magnoliahof 1 - DonnaHet Magnoliahof gaat over vier vrouwen die allen hun eigen onderneming hebben op het pittoreske plein. De serie bestaat uit vier delen waarvan het eerste deel over Donna gaat.

Donna heeft het goed voor elkaar. Ze heeft leuke buren waar ze af en toe eens mee kan roddelen, ze heeft een goedlopende tearoom en ze heeft haar zoon Kaj die ook af en toe eens langskomt. Alles verloopt precies zoals Donna het bedoelt en ze wil dat niets of niemand dat komt verstoren. Wanneer er tegenover haar een nieuwe ondernemer komt, is Donna niet blij. Zeker niet als ze doorheeft dat Juna, de nieuwe overbuurvrouw, een tattooshop gaat openen. Ze ziet het zo voor zich: luidruchtige motors die zo het gezellige plein komen verpesten. Er zit maar één ding op: de tattooshop moet weg. En Donna pakt alle kansen aan om ervoor te zorgen dat haar plein weer zo is zoals het hoort.

Het fijne aan de reeks rondom Het Magnioliahof is dat ieder deel zich op een van de vier (hoofd)personages focust. Hierdoor kun je als auteur echt dieper op de eigenschappen van de personages ingaan en blijven ze niet heel oppervlakkig. Iets wat vaak bij verhalen in dit genre wel zo is. In dit eerste deel leer je dus Donna goed kennen en merk je al snel dat er achter dit personage meer schuilgaat dan alleen een vriendelijke eigenaresse van de tearoom.

Deel 1 van Het Magnoliahof-Donna  is een luchtige feelgoodroman die lekker wegleest en bevat de juiste hoeveelheid aan vrolijkheid en ook drama. Maar niet te veel, zodat de drempel niet zo hoog ligt om het boek te lezen en je tijdens het lezen ook echt vrolijk wordt. Ik ben benieuwd wat er in de volgende drie delen gaat gebeuren met de rest van de ondernemers van Het Magnoliahof. Het eerste deel krijgt van mij drie en halve sterren. 

★★★
Het Magnoliahof 1 - DonnaTitel: Donna | Luisterfragment | Serie: Het Magnoliahof- deel 1 | Auteur: Susan Muskee | Uitgeverij: Loft books | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als luisterboek en e-book | 120 pagina’s | ISBN13: 9789047206255 | Verkrijgbaar sinds: 31-08-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 12-11-2022 | Prijs e-book €5.99 , luisterboek €6.99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.
LOFT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.