Kleurrijk


KleurrijkNiets zo mindful als na een drukke, stresserende dag een halfuurtje kleuren om het hoofd leeg te maken. Even aan niets denken, alleen aan het volgende kleurtje dat je wilt gebruiken.

Het bijzondere aan Kleurrijk  is dat er naast iedere in te kleuren tekening een bijpassend gedicht staat. Het boek brengt unieke, gedetailleerde kleurplaten en Nederlandse poëzie samen. De tekeningen zijn met de hand gemaakt en halen hun inspiratie uit de natuur en uit verschillende culturen. De Nederlandstalige gedichten werden speciaal voor het boek geschreven door verschillende dichters.

De tekeningen krijgen door de gedichten meer inhoud en de gedichten geven inspiratie tijdens het kleuren. Ik vond het alvast heel fijn om het gedicht eerst te lezen en het dan tijdens het kleuren op me te laten inwerken. En zo kom je soms tot verrassende kleurcombinaties, het is alsof je je eigen interpretatie van het gedicht inkleurt.

Kleurrijk is het debuut van Mayra Blömer, zij is afkomstig uit Groningen en was van kleins af aan al bezig met beeldende kunst.

De tekeningen zijn geïnspireerd door de natuur tijdens haar reizen. Zij maakte haar kleurplaten aan een campingtafel midden in het bos of hoog in de bergen of aan zee. En daarbij had ze ruisende golven of fluitende vogels op de achtergrond.
Voor de financiële kant deed Mayra Blömer een beroep op crowdfunding om haar boek te kunnen realiseren, de donateurs worden vooraan in het boek geciteerd.

Het boek heet Kleurrijk, maar jij moet er je eigen kleur(en) aan geven! Ideaal voor een momentje van rust en inspiratie.
Of misschien ook perfect om cadeau te geven, bijvoorbeeld aan iemand die het goed kan gebruiken om weer wat kleur aan zijn leven te geven of voor wat extra zen tijdens de feestdagen.

Kleurrijk ★★★★
Titel: Kleurrijk | Auteur: Mayra Blömer | Uitgeverij Palmslag | Categorie: lifestyle, hobby & vrijetijd  | Verkrijgbaar als: paperback | 68 pagina’s | ISBN13: 9789493245617 | Verkrijgbaar sinds: 24-10-2022 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 13-11-2022 | Prijs: €25,00  | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

palmslag-header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.