De volmaakte ouder


De volmaakte ouderVijf inzichten voor bewust ouderschap

In De volmaakte ouder laat Saskia Markestein zien hoe je als ouder het beste met je kinderen om kunt gaan, zodat ze uitgroeien tot prachtige volwassenen die krachtig en zelfbewust in het leven staan. Opvoeding is niet meer, zoals vroeger gebruikelijk was, een kwestie van straffen en belonen, maar veel meer het kind begeleiden vanuit een natuurlijk leiderschap. Om een bewuste ouder te zijn geeft ze vijf inzichten die ze allemaal uitlegt, onderbouwt en voorziet van oefeningen, vragen en affirmaties.

De vijf inzichten zijn:
• Spreek zuiver en vanuit innerlijke kracht
• Heb jezelf lief
• Vat gedrag en emoties van kinderen niet persoonlijk op
• Tem de ware aard van kinderen niet
• Wees een natuurlijk leider

De eerste helft van het boek besteedt de auteur aan uitleg van de ware aard van kinderen, aan hun puurheid en de onvoorwaardelijke liefde die ze met zich meebrengen. Ze hoeven niet opgevoed te worden tot prachtige mensen, omdat ze dat al zijn. Ze laat zien hoe blokkades in de ouders de stenen zijn waarover kinderen struikelen. Aan de hand van tal van voorbeelden geeft ze inzicht in een kind dat ‘ongewenst’ gedrag vertoont. Ze laat zien dat kinderen hun ouders spiegelen en dat kinderen het meest geholpen worden als ouders in die spiegel kijken en hun eigen blokkades opruimen.

In het tweede deel van het boek bespreekt ze de vijf inzichten afzonderlijk. Bij ieder inzicht geeft ze voorbeelden en ze draagt vragen aan om de belangrijkste zaken die hierbij spelen, inzichtelijk te maken. Uit de nodige affirmaties is het mogelijk de meest aansprekende voor jezelf uit te zoeken en te gebruiken om je de nieuwe manier van benaderen eigen te maken. Ook staan er diverse tips genoemd die je verder kunnen helpen.

De volmaakte ouder is een waardevol boek dat ouders die onzeker zijn in hun opvoeding, een hart onder de riem steekt, hun belangrijke handreikingen geeft om de puurheid van het kind ongemoeid te laten en hen helpt de kinderen als krachtige mensen in het leven te laten staan. De volmaakte ouder is een inspirerend boek dat veel problemen kan helpen oplossen in de opvoeding door wel als ‘volmaakte’ maar niet als ’perfecte’ ouder aanwezig te zijn. Een aanrader voor alle ouders van tegenwoordig, maar ook voor alle oppasopa’s en -oma’s en iedereen die te maken heeft met opgroeiende kinderen.

★★★★★
De volmaakte ouderTitel: De volmaakte ouder | Auteur: Saskia Markestein | Uitgeverij: Obelisk Boeken | Categorie: Opvoedkunde | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 115 pagina’s | ISBN13: 9789493071919 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: | Prijs: paperback €22,99, e-book € 17,99 | Online te bestellen via: Obelisk Boeken, Bol.com, Bookspot en Bruna

Obelisk nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.