Prinses Arabella maakt muziek


Prinses ArabellaEen muzikaal avontuur 

Mylo Freeman heeft er bewust voor gekozen om gekleurde kinderen de hoofdrol te gunnen in haar boeken. Op haar website vertelt ze waarom: een Surinaams meisje kreeg de rol van prinses toebedeeld in een schooltoneelstuk, maar zij weigerde pertinent. ‘Er bestaan toch helemaal geen zwarte prinsesjes?’, was haar antwoord.

Het fijne van haar boeken is dat Mylo niet de nadruk legt op de verschillen tussen kinderen, maar juist laat zien hoeveel we allemaal met elkaar gemeen hebben.

Dit was de start van de mooie reeks rondom Arabella, een lief en intelligent (zwart) prinsesje. Een populaire serie waar inmiddels al flink wat titels van op de markt zijn verschenen. Vaak met een educatief thema. In het nieuwste boek in deze serie leert Arabella dat muziek maken helemaal zo gemakkelijk nog niet is.

Arabella gaat met haar ouders naar een concert, waar een aantal volwassenen samen de mooiste muziek maken met hun instrumenten. Dat zou Arabella ook wel willen. Ze vraagt hulp aan Omi, die Arabella vertelt dat ze eerst muzieknoten moet leren lezen. Arabella waagt al snel een poging op diverse muziekinstrumenten, maar dat valt nog niet mee. Misschien is een rol als dirigente meer haar ding?

Met dit verhaal leren jonge kinderen diverse muziekinstrumenten kennen. Het verhaal maakt nieuwsgierig en kan kinderen (ongeacht hun huidskleur of achtergrond) motiveren meer over muziek te leren. De prachtige illustraties maken het geheel compleet. Fijn boek voor in de klas en thuis.

★★★★★
Prinses ArabellaTitel: Prinses Arabella maakt muziek | Kleurplaat | Auteur en illustrator: Mylo Freeman | Uitgeverij De Eenhoorn | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789462916630 | Verkrijgbaar sinds: 28-09-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 15-11-2022 | Prijs: €16,95 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
De eenhoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.