Vrede


VredeHet zijn vaak de kleine dingen die grote veranderingen teweegbrengen

Dit boek is gemaakt door het echtpaar Baptiste Paul & Miranda Paul. Ze maken wel vaker samen boeken, vaak met een boodschap. Zoals ook dit prentenboek Vrede.

In dit boek leggen ze de nadruk op vrede en wat je als kind (en volwassenen) kunt doen om de ander en jezelf een goed vredelievend gevoel te geven. Het is aan te raden om als volwassenen het nawoord te lezen voordat je dit boek voorleest aan je kind(eren), zodat je de achterliggende redenen weet van de makers van dit boek om dit verhaal op de markt te brengen. Op die manier zul je het verhaal veel intenser over kunnen brengen aan kinderen en krijgt het geheel meer diepgang.

Het boek toont voorbeelden van wat een klein sympathiek gebaar kan doen voor jezelf, maar vooral voor anderen. Door aardig en hulpvaardig te zijn en aandacht te geven aan anderen maak je de wereld een stukje beter.

Los van deze belangrijke boodschap is het boek een leuk boek om voor te lezen. De illustraties zijn bijzonder kleurrijk en stralen een en al vriendelijkheid uit. Ze zijn het werk van de Mexicaanse illustrator Estili Meza. Zij won in 2018 al de A la Orilla del Vient, de belangrijkste prijs in Mexico voor prentenboeken..

Vrede is vooral een aanrader voor in de klas, het voorlezen van dit boek kan de genoemde onderwerpen gemakkelijker bespreekbaar maken.

★★★★★
VredeTitel: Vrede | Leesfragment | Auteurs: Baptiste Paul en Miranda Paul | Illustrator: | Uitgeverij De Vier Windstreken | Categorie: prentenboeken | Thema’s: vrede, dieren, natuur, vriendschap | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789051169201 | Verkrijgbaar sinds: 28-07-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 16-11-2022  | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna. De Vier Windstreken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.