Los geslagen


Los geslagenAchter iedere voordeur schuilt een geheim

Annemie lijkt haar leven al goed op orde te hebben. Ze is getrouwd met Frederik, een succesvolle zakenman en is zelf een geslaagde advocate. Binnenkort verhuizen ze bovendien naar een kleinschalige villawijk. Ook haar hulpbehoevende vader zal met hen mee verhuizen. Als kennismaking stelt een van de buren voor om gezamenlijk een tijdje met elkaar op te trekken in zijn zomerhuis op het zonovergoten Ibiza. Frederik en Annemie zien dat wel zitten en besluiten dan ook mee te gaan. Haar huwelijk krijgt daar echter een flinke deuk. Annemie twijfelt steeds meer over haar relatie met Frederik. Bovendien voelt ze zich aangetrokken tot haar buurjongen Mees. Terwijl Annemie worstelt met haar problemen, blijkt het bij Mees thuis ook niet op rolletjes te gaan en dat is nog maar het begin van een hoop ellende…

Deze spannende roman is het werk van Saskia M. N. Oudshoorn. Zij begon haar schrijfcarrière met het schrijven van enkele thrillers, waarna ze de overstap maakte naar feelgood-romans. Met Los geslagen kan ze weer een geslaagde ‘thriller’ op haar naam zetten.

In Los geslagen neemt Saskia je mee in de wereld van diverse personages. Je kijkt dus niet alleen met Annemie mee, maar leest ook diverse hoofdstukken waarin je de gedachtegang van een van de andere personages volgt. Hierdoor had ik zelf even wat moeite om goed in het verhaal te komen. Het voelde in het begin een beetje onsamenhangend. Persoonlijk had ik liever het hele verhaal beleefd vanuit het oogpunt van Annemie. Toch zul je merken dat hoe verder je in het boek komt, hoe meer het verhaal vorm krijgt en het geheel pagina na pagina duidelijker (en interessanter) wordt.

( Leuk weetje is dat Eva Groen, een personage uit haar eerste twee thrillers, terugkomt in dit verhaal) .

Nagelbijtend spannend wordt het echter niet, maar dat is in dit geval niet zozeer een minpunt. Het verhaal past wat mij betreft dan ook heel goed in het genre cosy-crime. Je krijgt met Los geslagen een vrij intrigerend misdaadverhaal voorgeschoteld, gecombineerd met wat drama en een aardige portie romantiek. Dit boek is dan ook vooral een aanrader voor lezers die houden van feelgood-romans, maar stiekem verlangen naar verhalen die net een beetje meer spannende wendingen bevatten dan de gemiddelde feelgood-romans.

★★★★
Los geslagenTitel: Los geslagen | Leesfragment | Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Categorie: misdaadromans | Verkrijgbaar als: paperback, luisterboek en  e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789461096791 | Verkrijgbaar sinds: 22 september 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 24-11-2022 | Prijs: paperback €19,95, luisterboek €11,99  en e-book €8,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
De crime compagnie

de beste tweedehands thrillers vind je bij boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.