De wereld is mijn atelier


De wereld is mijn atelierKunstenaar op reis

Erik van Ommeren is een zeer ervaren vogelschilder en inmiddels al dik 50 jaar werkzaam als kunstenaar. De hoogste tijd voor een jubileumboek! Erik gaat regelmatig op pad om in verschillende landen ter plaatse de vogels (en andere dieren) die hij daar aantreft, vast te leggen. Hij schetst, maakt daarnaast onder andere prachtige aquarellen en bijzondere etsen.

Zijn werk is (op afspraak) te zien in zijn atelier en te vinden in diverse boeken, waaronder het boek Vogels in onze tuin en zijn boek over Spitsbergen waarvoor zijn vrouw, Wilma Brinkhof, de teksten schreef.

Nu komt hij met een nieuw en vrij uniek boek genaamd De wereld is mijn atelier. In dit boek neemt hij de lezer als het ware mee op zijn reizen. Zo kom je al bladerend onder andere terecht in Kenia, IJsland en het koude Spitsbergen. Over elke plek de hij bezocht, zijn er in het boek een stukje geschiedenis en wetenswaardigheden geplaatst over dit stukje aarde. Daarnaast beschrijft Erik zijn verblijfslocaties en vertelt hij vol passie over zijn ontmoetingen met de dieren.

Ontmoet de uilen uit De Achterhoek, spot flamingo’s nabij Sevilla en kom oog in oog te staan met een buffel in Afrika.

De wereld is mijn atelier is een intrigerend en jaloersmakend reisverslag geworden. Een boek waar ongetwijfeld veel liefde, energie en aandacht in is gestoken. Een juweeltje om te koesteren.

Deze mooie hardcover staat vol indrukwekkend mooie schetsen en schilderijen. Een naslagwerk dat op iedere koffietafel die er te vinden is een plekje verdient. Zonder twijfel een boek waarmee je bij iedere vogelaar, kunstliefhebber, buitenmens en reisfanaat een lach op het gezicht bezorgt.

★★★★★
De wereld is mijn atelierTitel: De wereld is mijn atelier |  Auteur en illustrator: Erik van Ommen | KNNV Uitgeverij | Categorie: Lifestyle, natuur, kunst | Verkrijgbaar als: hardcover | 208 pagina’s | ISBN13: 9789050119016 | Verkrijgbaar sinds: | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 26-11-2022 | Prijs: €34,95 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
knnv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.