Ik stop de grote mensen in bed


Ik stop de grote mensen in bedEen ode (met een vette knipoog) aan ouders en verzorgers

Breng jij ook elke dag je kind trouw naar bed? Dan is het hoog tijd om de rollen een keertje om te draaien.

“JIJ stopt de grote mensen in bed. Want die zijn doodmoe, stikkapot en pompaf. Luister maar waarom! Snoetenpoetser, gewichtheffer, tovenaar… Volwassenen hebben overdag wel 10 verschillende jobs.” -Lynn Pinsart.

In dit boek zien de kinderen in hoe vermoeiend het is om een ‘groot mens’ te zijn. Grote mensen hebben het maar wat druk. Volledig op rijm en met woordgrapjes schreef Lynn Pinsart (Giraf wil ook een geluid & Octopus droomt van een lief) dit grappige verhaaltje dat kinderen uitdaagt om ook eens rekening te houden met hun ouders en andere grote mensen. Een ideaal boek om voor het slapen gaan voor te lezen, maar pas op na het voorlezen van dit verhaal wordt het ‘naar bed breng ritueel’ nooit meer hetzelfde.

De grappige illustraties in het boek zijn gemaakt door Julie Vangeel (Het jaar van Pablo & Een paard met een strik om). In haar illustraties (waarop veel te zien is) gaat ze creatief om met verhoudingen, maar blijven de illustraties toch herkenbaar. Extra leuk is dat alle denkbare gezinscombinaties zo’n beetje voorbijkomen in het boek.

Ik stop de grote mensen in bed laat jonge kinderen inzien dat ook volwassenen moe kunnen zijn en zet ze aan het denken. Een boek dat er gewoon om vraagt om voor het slapen gaan voorgelezen te worden en misschien is het wel een idee om de rollen echt eens om te draaien.

★★★★
Ik stop de grote mensen in bedTitel: Ik stop de grote mensen in bed | Leesfragment | Auteur: Lynn Pinsart | Illustrator: Julie Vangeel | Uitgeverij: Pelckmans | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789464019308 | Verkrijgbaar sinds: 22-11-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 28-11-2022 | Prijs: €18,00 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.
Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.