Oma Pannenkoek


Oma PannenkoekToegankelijk rouwboek voor kinderen

In Oma Pannenkoek komen er diverse soorten rouw aan de orde, helder verwoord in mooie gedichten. Gedichten waarin een ieder, jong en oud, zijn verdriet en gemis terug zal herkennen. Zo lees je onder andere een gedicht in het boek over het verlies van een dierbare oma, een vader die er zelf voor koos om het leven vroegtijdig te verlaten en over een huisdier dat erg gemist wordt.

De soep die blijft onaangeraakt
de post op jouw naam dicht
je kleerkast blijft gesloten
het lijkt alsof er stof op ligt.– Marijke Umans

De gedichten in deze prachtige bundel zijn bedacht door Marijke Umans. Stuk voor stuk zijn het poëtische rouwverwerkingsteksten, geschreven in begrijpelijke taal voor kinderen. Soms hartverscheurend, soms eerder aandoenlijk.

Hier en daar vind je in het boek een fraaie illustratie van Merel Eyckerman terug, wat het geheel toegankelijker maakt en de sfeer goed weergeeft. Adembenemend mooi cadeautje voor een ieder (jong en oud) die wel wat steun kan gebruiken tijdens een periode van rouw.

★★★★★
Oma PannenkoekTitel: Oma Pannenkoek | Leesfragment | Auteur: Marijke Umans | Illustrator: Merel Eyckerman | Uitgeverij: Pelckmans | Categorie: jeugdboeken | Leeftijd 8 plus | Verkrijgbaar als: hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789464019490 | Verkrijgbaar sinds: 14 oktober 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 29-11-2022| Prijs: €15,00 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.