De avonturen van Sokpop


De avonturen van sokpopEen prentendoeboek vol verhaaltjes en bewegingstips

Sokpop ken je misschien wel van Sarah, een televisieprogramma voor peuters dat een beetje doet denken aan Sesamstraat. In dit programma maakt Sokpop van alles mee en samen met Sarah zet hij kinderen aan om meer te bewegen.
Dit prentendoeboek is een voorleesboek vol korte voorleesverhaaltjes die telkens afgewisseld worden met een bewegingstip die aansluit bij het voorgaande verhaaltje. Een ideaal boek om elke dag 1 verhaaltje uit voor te lezen, op momenten dat kinderen aandacht vragen of zich lijken te vervelen. Na het verhaaltje voor te hebben gelezen kun je dan samen direct aan de slag met de bewegingstip.

De vrolijke illustraties in het hardcoverboek zijn gemaakt door Frieda Van Raevels. Ze hebben wel wat weg van de illustraties uit de peuterserie Dora. Frieda lijkt zich volledig te hebben gefocust op het illustreren van jeugdboeken. Zo vind je haar werk bijvoorbeeld terug in de Boe! serie en Het kattenmeisje.

SokpopDe avonturen van Sokpop is niet het eerste boek van deze jeugdheld. Eerder verscheen al een voorleesboek, zoekboek, stickerboek en kleurboek met Sokpop in de hoofdrol. Ook is er een handpop van Sokpop op de markt verschenen. Onmisbaar voor alle jonge Sokpop- en Sarafans, een ideaal cadeau voor de komende feestdagen.

In elk geval zal dit prentendoeboek een welkom geschenk zijn voor peuters en kleuters. De combinatie van bewegen en voorlezen maakt dit boek ook zeer geschikt om in de klas te gebruiken.

★★★★★
De avonturen van sokpopTitel: De avonturen van Sokpop | Bekend van het televisieprogramma Sarah |  Leesfragment | Auteur: | Illustrator: Frieda Van Raevels | Uitgeverij: Pelckmans | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789464019421 | Verkrijgbaar sinds: 26 oktober 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30-11-2022 | Prijs: €15,00 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.
Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.