Elandeiland – De boswolven


Elandeiland - De boswolvenHet tweede deel uit de serie Elandeiland

Alex Milway heeft al meerdere kinderboeken op zijn naam staan en is bij ons vooral bekend door zijn vier Hotel Flamingo-boeken. Met Elandeiland wordt een nieuwe serie gestart, waarin ook dieren weer een grote rol spelen en de dieren- en mensenwereld naast elkaar kunnen bestaan. De boswolven is het tweede deel in deze serie.

Rosa woont nog steeds bij haar oma Nan op Elandeiland. Ze voelt zich er helemaal thuis en gaat aan de slag om haar eigen kamer te bouwen met hulp van haar oma. Ze zijn druk bezig als er een enorme storm opsteekt. Snel vluchten ze naar binnen, samen met een aantal dieren, die vaker bij hen schuilen. Maar deze keer komt er een nieuwe bezoeker bij: een wolvenwelpje. Waar dat vandaan komt, is onbekend. Rosa en Nan vermoeden echter dat het wolfje de roedel is kwijtgeraakt. Ze gaan op pad, het eiland over, om uit te zoeken of ze de roedel kunnen vinden. Dat levert een spannend avontuur op waarin gevaren om de hoek komen kijken.

Elandeiland – De boswolven is een prachtig vervolg op het eerste deel. Opnieuw worden we getrakteerd op een spannend verhaal dat zich in de natuur afspeelt. De liefde voor mens, dier en omgeving spat van de bladzijden af. Op deze manier komen kinderen heel veel te weten over dieren en hoe hun leefgedrag is. Hoe kunnen we het beste omgaan met de natuur om niet te parasiteren maar mens en dier in symbiose te laten samenleven.

De illustraties op de cover en in het boek zijn ook van de hand van Alex Milway. De omslag is in kleur afgedrukt en de tekeningen in het boek zijn weergegeven in grijstinten met een lichtblauw accent. De uitdrukkingen op de gezichten geven duidelijk weer welke emoties een rol spelen. Ook sluiten de illustraties naadloos aan op de tekst, zodat kinderen het verhaal nog beter kunnen volgen en veel kunnen ontdekken. Achter in het boek staan nog wat zoekopdrachten weergegeven om bepaalde details op te zoeken in het boek. Ook volgt er nog een beknopte uitleg over bossen en megafauna.

Elandeiland – De boswolven is een schitterend boek voor kinderen vanaf een jaar of zeven die al zelf kunnen lezen, maar voorlezen is ook een goede manier om de liefde voor de natuur al van jongs af aan mee te geven. Door de aansprekende illustraties wordt er nog veel informatie aan toegevoegd. Een aanrader!

★★★★
Elandeiland - De boswolvenTitel: Elandeiland – De boswolven | Auteur: Alex Milway | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: Jeugdboeken 8+, avontuur | Verkrijgbaar als hardcover | 168 pagina’s | ISBN13: 9789047713463 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 01-12-22 | Prijs: € 14,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.