Escaperoom – Ontvoerd


OntvoerdEen kaartenset met een escapespel

Uitgeverij Cargo kwam al eerder met boeken in de vorm van een escaperoom. Nu is er van de maker Jens Schumacher een nieuwe escaperoom thriller in de vorm van een kaartspel verschenen. Het grote voordeel hiervan is dat de kaartenset meerdere malen te gebruiken is. Bij de boeken moest telkens als je verder wilde komen, een bladzijde losgescheurd worden. Zodoende was het niet mogelijk voor anderen om de speurtocht ook uit te voeren. Met dit kaartspel is dat verleden tijd.

Het spel Ontvoerd dat uit 49 speelkaarten bestaat, zit in een stevig doosje. Er zit een dun boekje bij waarin allerlei codes vermeld staan. Naast de 49 kaarten is er een kaart met de handleiding erop en nog twee extra kaarten met aanwijzingen. En dan kan de zoektocht beginnen. Op de eerste kaart staat ‘De zaak’ uitgelegd. Anne Zuvember, de dochter van een rijke industrieel, is ontvoerd en er wordt losgeld geëist. De avond voor de overdracht word je als rechercheur van de afdeling Zware delicten op pad gestuurd om de situatie alvast te verkennen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, je wordt neergeslagen en gevangen gezet.

Als je bijkomt in een soort kelder, begint de speurtocht naar de dader en de ontvoerde Anne. Je krijgt gecodeerde aanwijzingen die je door combineren, puzzelen en logisch nadenken moet ontcijferen. Soms is dat simpel om te doen, maar andere opdrachten zijn wat moeilijker op te lossen. Op die manier ben je wel een paar uurtjes bezig om de ontvoerde Anne weer op het spoor te komen en zelf je eigen leven veilig te stellen.

De twee kaarten met aanwijzingen die bij het spel zitten, zijn te raadplegen voor het geval je echt vastloopt. Je krijgt dan een hint om op een andere manier naar de opgave te kijken. Wat je wilt ontlopen, is om bij kaart 48 uit te komen: je hebt het dan niet overleefd. Als je kaart 49 bereikt, heb je Anne gevonden en er wacht je nog een rijkelijke beloning van haar vader.

Ontvoerd is een onderhoudend spel waarbij je zelf de rechercheur bent. Een leuke en aangename manier om je logica-skills uit te proberen en de speurtocht te voltooien. Interessant om zelf eens in de rol van rechercheur te duiken en niet alleen de oplossingen van anderen te lezen zoals die in een thriller worden aangegeven. Een uitdagende manier om een aantal uren ingespannen bezig te zijn!

★★★★
OntvoerdTitel: Escaperoom – Ontvoerd | Auteur: Jens Schumacher | Uitgeverij: Cargo | Categorie: Speelkaarten met een opdracht | Verkrijgbaar als kaartenset | 49 speelkaarten | ISBN13: 9789403188713 | Verkrijgbaar sinds: september 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 02-12-2022 | Prijs: €15,00 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Cargo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.