Insectorama


InsectoramaBestudeer de wereld van de minibeestjes met jouw magische kijkglas

Het boek Insectorama heeft een vrij groot formaat en een degelijke hardcover. Op de eerste pagina zul je direct een bijzonder kijkglas aantreffen, met daarin drie gekleurde lenzen. Verspreid over het boek tref je verschillende paginagrote illustraties aan in de kleuren rood, blauw en groen. Op het eerste gezicht lijkt het een onoverzichtelijke warboel van kleuren en plaatjes. Maar wanneer je door een van de lenzen een blik werpt op deze pagina, zul je merken dat er een wonderlijke wereld tevoorschijn komt. Zo kun je bijvoorbeeld met de rode lens de insecten in het boek van alle kanten bekijken.

Met dit mooi uitgevoerde doeboek ontdekken kinderen allerlei kleine diertjes en bijzondere plantensoorten. De leerzame hoofdstukken zijn ingedeeld per continent. Zo kunnen kinderen zelf kiezen naar welk werelddeel ze ‘af willen reizen’.
De illustraties zijn gemaakt door het ontwerpduo Carnovsky (Silvia Quintanilla en Francesco Rugi). Hun werk was eerder al te zien in tijdschriften als Vogue en Elle Décor. Hun werk waarin altijd verschillende patronen te zien zijn wanneer je ze met een specifieke kleur bekijkt, is al terug te vinden in diverse boeken. In het Nederlands verschenen al eerder de boeken Anatorama en Naturama. Er is zelfs behang van dit duo verkrijgbaar waarmee hetzelfde kleur- en beeldeffect bereikt wordt.

Naast de prachtige platen, waarmee kinderen zich prima zullen vermaken, staat er ook flink wat informatieve tekst in het boek Insectorama. Het is dan ook geen boek dat je eenmalig door zult bladeren en daarna nooit meer zult bekijken. Het is een fraai uitgevoerd naslagwerk waar jong en oud plezier aan kunnen beleven. Er valt van alles in te lezen, zo leer je al lezende van alles over insecten en ontdek je in welk werelddeel je bepaalde minibeestjes en plantensoorten aan kunt treffen.

Mocht je het kijkglas kwijtraken of als het beschadigd raakt, dan niet getreurd want achterin het boek zul je een QR-code vinden waarmee je telefoon verandert in een drie kleuren kijkglas.

Insectorama is een educatief jeugdboek waar kinderen een lange tijd plezier aan zullen beleven. Het groeit als het ware met hen mee. Het boek kan als voorleesboek ingezet worden bij leergierige kinderen die nog te jong zijn om zelf het boek te lezen en ze kunnen zelfstandig de illustraties bekijken. Oudere kinderen zullen veel kunnen leren door de informatie uit het boek, wat een mooie aanvulling kan zijn op de biologielessen van school.

★★★★★
InsectoramaTitel: Insectorama |  Auteur: Barbara Taylor | Uitgeverij: Davidsfonds -Infodok | Categorie: jeugdboeken, educatief | Thema’s: natuur, dieren, insecten & spinnen | Verkrijgbaar als: hardcover | 64 pagina’s | ISBN13: Barbara Taylor | Verkrijgbaar sinds: | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 02-12-2022 | Prijs: €25,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Davidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.