Groot gluurboek Machines


MachinesWonderlijke krachtpatsers

In deze leerzame serie verscheen eerder onder andere het Groot Gluurboek Jungle.

Dit keer krijgen kinderen een kijkje in de wereld van indrukwekkende machines. Nieuwsgierige kinderen worden met dit boek op hun wenken bediend en leren met dit boek van alles over ruimteschepen en satellieten. Ze maken kennis met de diverse soorten vliegtuigen en bijzondere krachtpatsers op wielen, waaronder Formule 1- wagens en elektrische auto’s.

Ze ontdekken al bladerend dat er ook op en onder water veel machines te vinden zijn, zoals immens grote cruiseschepen, olietankers en duikboten. Wist je dat er zelfs vliegende schepen bestaan?

Het kartonnen boek Machines is rijkelijk geïllustreerd, waardoor het ‘lezen’ van dit boek niet snel zal vervelen. Je zou het boek voor kunnen lezen, maar het is vooral een aanrader voor kinderen uit de bovenbouw die goed zelfstandig kunnen lezen en zich willen verdiepen in wetenschap en techniek.

Als afsluiter krijgen jonge lezers nog een kijkje in de toekomst. Door middel van een soort (kartonnen) vergrootglas dat ze op meerdere pagina’s tegen zullen komen, krijgen ze (door het glas te verschuiven) een kijkje binnen in de machines en komen ze op plekken waar je normaal niet zo snel zou komen.

Leer hoe machines werken! Een aanrader voor wetenschappers in de dop. Een actief lees- en doeboek voor kinderen die graag verder kijken dan hun neus lang is.

★★★★
MachinesTitel: Machines | Serie: Groot Gluurboek | Leeftijd: 5 plus | Auteur: Honor Head | Uitgeverij: Davidsfonds-Infodok | Categorie: jeugdboeken, educatief, doeboek | Thema: machines | Verkrijgbaar als: hardcover | 22 pagina’s | ISBN13: 9789002277115 | Verkrijgbaar sinds: 27-09-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 03-12-2022 | Prijs: €16,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna. Davidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.