Toffe kinderkleren naaien


Toffe kinderklerenMinimode voor maat 92 tot 152

Jules Naht is al haar hele leven gefascineerd door zelfgemaakte kleding. Haar ideeën zijn talrijk en ze kan niet wachten om nieuwe dingen uit te proberen. Om anderen hiervan mee te laten genieten en de liefde voor naaiwerk over te brengen heeft ze Toffe kinderkleren naaien samengesteld. Uitgangspunt is duurzame kleding, gemaakt van soepele stoffen die draagcomfort bevorderen en makkelijk te combineren zijn. De kleding is zo ontworpen dat kinderen ze lang kunnen dragen, omdat de kledingstukken erop gemaakt zijn om mee te groeien.

Allereerst legt ze uit welke stoffen voor kinderen ideaal zijn, of het het beste is ze eerst te wassen, met welke steek en naald er gewerkt moet worden en wat de voordelen ervan zijn in het dragen en verwerken. Natuurlijk worden de onmisbare hulpmiddelen die je gebruikt, ook uitgebreid beschreven. Dan volgen er ook nog de nodige technieken die zeer duidelijk beschreven zijn, voorzien van foto’s die precies laten zien hoe een bewerking eruitziet.

Het is niet noodzakelijk om al die tekst eerst door te lezen, het is een uitleg vooraf die je kunt raadplegen als je met het desbetreffende kledingstuk aan de gang gaat. En dan volgen natuurlijk de modellen en uitgebreide handleiding. Ook wordt aangegeven of het een makkelijk te maken kledingstuk is of dat wat meer ervaring op zijn plaats is. De patronen zijn verdeeld in twee delen: Voorjaar & zomer en Herfst & winter. Bij iedere creatie wordt duidelijk aangegeven welke stof hiervoor het beste geschikt is, wat de benodigdheden zijn en welke patroondelen je nodig hebt. Dan volgt een uitgebreide beschrijving van wat je achtereenvolgens moet doen, natuurlijk weer voorzien van duidelijke foto’s.

De patroondelen die je nodig hebt, vind je op de patroonbladen die achter in het boek in een los vakje bijgevoegd zitten. Soms is het even zoeken om het juiste patroon te vinden, maar alles is zeer duidelijk aangegeven. Het is wel aan te raden de verschillende delen op patroonpapier over te nemen, omdat zowel de voor- als de achterkant van de bladen bedrukt is. Bovendien kun je als je apart patroonpapier gebruikt, het boek later weer gebruiken, als je kind gegroeid is en je dolgraag hetzelfde model nog een keer wilt maken, omdat het zo leuk stond, zo fijn was om te dragen of omdat het zo goed gelukt was.

De mogelijkheden met Toffe kinderkleren naaien zijn legio. Ook diverse variaties worden aangegeven, maar het allerleukste is het natuurlijk om je eigen touch eraan te geven. En daarvoor zijn genoeg mogelijkheden. De afgebeelde modellen zien er comfortabel en heerlijk draagbaar uit. Wat dacht je van een short voor warme dagen met een soepel shirt erbij? Of een vlotte tuinbroek, een stoffen pet voor stoere jongens, heerlijk warme wanten voor moeder en dochter of een hippe zwemponcho, onmisbaar als je naar het zwembad of het strand gaat. Ook een lekkere warme winterjas is natuurlijk niet te versmaden.

De prachtige hardcover met aansprekende foto’s, zowel op de cover als binnenin het boek, nodigt je uit je creativiteit los te laten op deze kleding. Want hoe trots kun je zijn als je je (klein)kind rond ziet dollen in kleding die heerlijk zit en bovendien zelf gemaakt is?

★★★★
Toffe kinderklerenTitel: Toffe kinderkleren naaien | Auteur: Jules Naht | Uitgeverij: Manteau | Categorie: Lifestyle, hobby & vrije tijd | Verkrijgbaar als hardcover | 144 pagina’s | ISBN13: 9789022339275 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 04-12-2022| Prijs: €27,50 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

Manteau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.