Koude rillingen


Koude rillingenHuiveringwekkende verhalen!

‘Koude rillingen’ is het eerste boek dat ik van R.L. Stine lees en ik beklaag mij nooit eerder iets van hem te hebben gelezen.

Na een inleiding – die werkt als een teaser voor wat komen gaat -volgen 10 griezelige, huiveringwekkende en enge verhalen waar je kippenvel van zou moeten krijgen en dat is nog heel zacht uitgedrukt! Elk verhaal wordt voorafgegaan door een zwarte bladzijde met witte tekst waarin de auteur uiteenzet hoe het verhaal tot stand is gekomen. Alle verhalen zijn ongeveer 20 bladzijden kort, hebben allemaal een andere insteek, maar zijn een voor een fantasierijk, spannend en soms ook wel beangstigend. Tijdens het lezen stelde ik mij geregeld de vraag of wat er gebeurde of stond te gebeuren, wel fantasie was dan wel echt kon gebeuren, want ik las over ‘een huid die loslaat’, ‘ettertjes waarop moest gebabysit worden’, ‘over een boek dat je leven verandert’…de waarheid ligt soms echt niet veraf!

De 10 verhalen die in het boek werden opgenomen zijn:
– Welkom in de Tussentijd
– Onze monstertjes
– Huid
– De spookauto
– De jongen die hulpgeroep hoorde
– Beestjes
– Verander je leven
– De slechte kant
– Het gat in de grond
– De monstermaker

Ik genoot van alle verhalen, maar mijn favorieten zijn toch wel:
– ‘Huid’ waarin een basketbalspeler vaststelt dat zijn huid loslaat en het zo moeilijk wordt om zijn sport te beoefenen
– ‘Verander je leven’ over een boek dat het leven van een jongen verandert

R.L. Stine heeft een heel fijne, vlotte en fantasierijke schrijfstijl. Alle verhalen lezen erg vlot weg en bevatten meesterlijke plotwendingen, een dosis horror maar gelukkig ook een gezonde portie humor. Deze verhalenbundel verveelde mij nooit, integendeel ik was aan het boek vastgekluisterd en kon het heel moeilijk wegleggen. ‘Koude rillingen’ was voor mij een heel leuke kennismaking met het genre jeugdhorror en ik ben zeker van plan vroeger werk van R.L. Stine te gaan lezen en kijk uit naar nieuw werk. Dit boek zal zowel jong als oud bekoren en staat garant voor heel wat leesplezier. Mijns inziens is het ook uitermate geschikt om uit voor te lezen en met een beetje inleving van de voorlezer kan het een aanzet zijn om jeugdige lezers (opnieuw) dit genre te laten ontdekken.

De aantrekkelijke kleurrijke cover van het boek verraadt het boekengenre en toont een jongen die met verbazing kijkt naar enge griezelige handen die hem aanraken en willen vastpakken!

Voor de leuke griezelige verhalen en voor het fijne leesplezier waardeer ik deze verhalenbundel graag met 4 sterren.

★★★★
Koude rillingenTitel: Koude rillingen – 10 verhalen waar je kippenvel van krijgt | Auteur: R.L. Stine | Vertalers: Jet Zegers en Mylène Delfos | Uitgeverij: Kluitman | Categorie: jeugdboeken, verhalenbundel , jeugdthriller | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 224 pagina’s | ISBN13: 9789020623130 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2022 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 08-12-2022 | Prijs: €16,99 | Te lezen als e-book via: Storytel | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Kluitman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.