Mondi


MondiVerliefd op Curaçao. 

Deejay baalt, hij gaat samen met zijn ouders en drie broers verhuizen naar Nederland. Deejay heeft het prima naar zijn zin op Curaçao. Samen met zijn broers gaan ze met regelmaat op avontuur. Wanneer ze in mondi (wilde natuur) bezig zijn, vermaken ze zich prima. Dan ontdekken ze een vreemd nest vlak bij het lege huisje waar een heks (brua) zou wonen. De jongens kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en willen weten wat er zich in het nest schuilhoudt. Onbedoeld slopen ze het nest en vernietigen zo een kolonie larven. Direct daarna verdwijnt Tonchi op onverklaarbare wijze. Zullen Deejay en zijn broers Tonchi terug kunnen vinden?

Auteur Milouska Meulens werd geboren in Curaçao. Je kent haar misschien wel van de televisie. Ze presenteerde onder andere het NOS-Jeugdjournaal, Kinderen voor Kinderen en Vroege Vogels. Mondi is haar tweede jeugdboek, eerder verscheen van haar hand het boek Elin.

In Mondi gaat Milouska speels om met taal, ze combineert Nederlands met Papiamento. Voor kinderen die het Papiaments niet machtig zijn, zal het even wennen zijn, maar het geeft het geheel wel direct een Caribisch sfeertje mee.

Dit avontuurlijke jeugdboek gaat over vier jongens met een sterk karakter, het stoere verhaal zal jongens dan ook vermoedelijk direct aanspreken. Er komen ook wel wat meisjes in het verhaal voor, maar jammer genoeg verdwijnen die een beetje naar de achtergrond. Toch is Mondi een aanrader voor zowel jongens als meisjes, mits je een verhaal over geesten en heksen niet eng vindt. Het maakt daarbij niet uit of je wel of geen band hebt met Curaçao. Dat krijg je vanzelf na het lezen van dit verhaal.

Leuk om te weten: Het luisterboek wordt voorgelezen door de auteur van dit boek, Milouska Meulens. 

★★★★
MondiTitel: Mondi | Leesfragment | Auteur: Milouska Meulens | Illustrator: Hedy Tjin |Singel Uitgeverijen-Volt | Categorie: jeugdboeken | Verkrijgbaar als: hardcover en luisterboek | 240 pagina’s | ISBN13: 9789021470740 | Verkrijgbaar sinds: 6 oktober 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 08-12-2022 | Prijs: €15,99 en luisterboek €9,99 | Te beluisteren via: Storytel | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.Volt logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.